نگرانی مردم غزنی از افزایش نا امنی و ضعف مقام های امنیتی در تامین امنیت
ظاهر قادری – کابل
شنبه 01 سنبله 1393 ساعت 16:18
شماری از باشندگان ولایت غزنی در مرکز کشور از گسترش نا امنی و حضور گسترده طالبان خارجی در مرکز و ولسوالی های این ولایت به شدت اظهار نگرانی کرده اند.
او تاکید کرد که مقام های محلی نیز این حضور این افراد در غزنی آگاه هستند و برای بازداشت آنان اقدامی نکرده اند
این باشندگان در گفت و گو با خبرگزاری بخدی از وجود طالبان خارجی به گونه گسترده در مناطق شان شکایت کرده و می گویند که در این اواخر رویداد های تروریستی در غزنی افزایش یافته است.
اخیرا آغاز روند خروج نیروهای خارجی و طولانی شدن روند انتخابات ریاست جمهوری در کشور سبب شده تا طالبان از خلا امنیتی استفاده کرده و حضور شان را در شماری از ولایات کشور از جمله ولایت غزنی بیشتر کنند.
حمیده گلستانی، عضو شورای ولایتی ولایت غزنی در گفتگو با خبرگزاری بخدی تائید کرد که مردم غزنی از ناامنی های اخیر و حضور پر رنگ طالبان در محل زندگی شان نگران هستند.
خانم گلستانی گفت براساس گزارش هایی که از سوی مردم محل به دست او رسیده، در شماری از ولسوالی های این ولایت همه روزه جنگ میان نیروهای امنیتی و طالبان جریان دارد و گروه طالبان با سلاح های سنگین مراکز ولسوالی را هدف قرار می دهند.
به گفته گلستانی، طالبان و تروریستان سوار بر موتورسایکل آزادانه در طول روز در داخل شهر غزنی رفت و آمد می کنند و اهداف شان را مورد حمله قرار می دهند.
با آنکه استفاده از موترسایکل در شهر غزنی ممنوع اعلام شده اما در این اواخر تروریستان از موتر و بایسکل برای انجام حملات شات به شکل آزادانه استفاده می کنند.
خانم گلستانی می گوید، شماری از افراد مسلح وابسته به طالبان که در چند رویداد تروریستی در شهر غزنی دست داشتند، به شکل آزادانه در شهر گشت و گذار می کنند و تا کنون این افراد بازداشت نشده اند.
او افزود که مقام های محلی نیز از حضور این افراد در غزنی آگاه هستند و برای بازداشت آنان اقدامی نکرده اند.
همکاری مقام های امنیتی غزنی با طالبان
محمد علی احمدی، معاون والی غزنی می گوید که برخی از قوماندانان امنیه در ولسوالی های غزنی به دلیل روابط با برخی احزاب سیاسی و حلقات مشخص، با مخالفان مسلح در ارتباط هستند.
احمدی گفت که مقام امنیتی در این ولایت بیشتر مصروف کارهای سیاسی و شخصی شان هستند و در راستای تامین امنیت تلاشی نکرده اند
احمدی به خبرگزاری بخدی گفت: "برخی قوماندانان پوسته های امنیتی بخاطر حفظ جان شان با طالبان همکاری می کنند، ضعف در ارگان های امنیتی ما موجود است."
او می گوید که پیشتر قوماندان های امنیه ولسوالی قره باغ در نبرد پولیس محلی با طالبان هیچ اقدامی نکردند.
آقای احمدی گفت که مقام امنیتی در این ولایت بیشتر مصروف کارهای سیاسی و شخصی شان هستند و در راستای تامین امنیت تلاشی نکرده اند.
خانم گلستانی، عضو شورای ولایتی غزنی نیز می گوید که شماری از باشندگان در این ولایت از وضعیت کنونی ناراض هستند و به همین دلیل با طالبان همکاری می کنند.
عدم هماهنگی ارگان های امنیتی در غزنی
معاون والی غزنی می گوید که با خروج نیروهای امریکایی و پولندی از ولایت غزنی، سه ارگان امنیتی (پولیس، اردوی ملی و امنیت ملی) از همآهنگی کامل برخوردار نیستند و در بسیاری از موارد این نیروها با یکدیگر همکاری نمی کنند.
محمد علی احمدی گفت که طولانی شدن روند انتخابات نیز یک سر درگرمی را میان ارگان های حکومتی بخصوص نهادهای امنیتی ایجاد کرده است.
احمدی گفت: "در برخی مناطق که پولیس درگیر جنگ است اردوی ملی همکاری نمی کند و یا امکانات لازم را در اختیار ندارند".
او می پذیرد که در این اواخر نا امنی در این ولایت بیشتر شده و وضعیت امنیتی در ولایت غزنی نگران کننده است.
شکایت پولیس محلی از نداشتن سلاح
اعضای شورای ولایتی غزنی می گویند که پولیس محلی در این ولایت به دلیل نداشتن سلاح نمی توانند امنیت برخی مناطق را تامین کنند.
باشندگان محل در غزنی می گویند که از رفت و آمد از راه هایی که طالبان در این مسیر حضور دارند خود داری می کنند
گفته شده که میزان هماهنگی میان قوماندانان امنیه و پولیس محلی نیز خیلی کمرنگ است.
در همین حال بانو گلستانی از ضعف در عملکرد نیروهای امنیتی انتقاد کرده و می گوید که همکاری های لازم میان آنها وجود ندارد.
به گفته گلستانی، در روزهای اخیر حملات سنگینی از سوی طالبان بر ولسوالی قره باغ ولایت غزنی صورت گرفته اما پولیس محلی مستقر در این مناطق از نداشتن سلاح شکایت کردند.
قوماندان پولیس محلی در تماس با اعضای شورای ولایتی غزنی گفته که وزارت داخله سلاح های (زیکو یک) را به آنان توزیع کرده که مرمی ندارد.
محدودیت رفت و آمد در غزنی به دلیل نا امنی
باشندگان محل در غزنی می گویند که از رفت و آمد از راه هایی که طالبان در این مسیر حضور دارند خود داری می کنند.
آنان می گوید که در این راه ها طالبان باشندگان محل را اذیت و آزار می کنند و به همین دلیل این راه مسدود شده است.
حمیده گلستانی، عضو شورای ولایتی غزنی می گوید که در این اواخر با افزایش حضور طالبان در این ولایت و ناامنی گسترده حضور مردم در شهر غزنی کمرنگ شده و مردم از ترس در شهر دیده نمی شوند.
او گفت که افراد مسلح بیشتر نیروهای پولیس را هدف قرار می دهند و با سلاح سبک در داخل شهر نیروهای امنیتی را هدف قرار می دهند.
خانم گلستانی گفت: "والی غزنی به مقام های محلی گفته که رفت و آمد شان را در شهر کمتر کنند. مقام های امنیتی هیچ اقدامی نکرده اند و از همین رو همه روزه یک ترور و یا قضیه اختطاف در شهر غزنی به وقوع پیوسته است."
بر اساس گزارش ها، پیشتر یک سرباز پولیس در نزدیکی دفتر ریاست معارف غزنی از سوی افراد مسلح به ضرب گلوله کشته شد که به گفته گلستانی، نیروهای امنیتی با وجود این که در صحنه حضور داستند عکس العملی از خود نشان ندادند.
معاون والی غزنی اما می گوید که نیروهای امنیتی در قضیه جلوگیری از کشته شدن این سرباز پولیس تلاش های خود را کرده اند..
خبرگزاری بخدی با تلاش های مکرر قادر به برقراری تماس با مقام های امنیتی ولایت غزنی و یا مقام های وزارت داخله نشد.
خبرگزاری بخدی
مقام های محلی از تسلط طالبان بر راه های مواصلاتی پنج ولسوالی امن ولایت غزنی و بسته شدن این راه ها خبر می دهند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان ( آوا ) حمیده گلستانی؛ عضو شورای ولایتی غزنی میگوید از روز چهارشنبه هفته گذشته راه های مواصلاتی ولسوالی های امن جغتو، مالستان، ناهور، قره باغ و جاغوری توسط طالبان بسته شده است.
به گفته ی او طالبان از مردم خواسته اند تا اطلاع ثانوی از این مسیر ها رفت و آمد ننمایندکه این امر باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده اند.
در همین حال محمدعلی احمدی؛ معاون والی غزنی با تایید این خبر به آوا گفت که طالبان همین امروز مانع تردد موترهایی که از ولسوالی ها به سمت مرکز و بالعکس در حرکت بودند، شدند.
وی افزود این اقدام طالبان به خاطر آن است که موجودیت شان را در ولسوالی های امن غزنی نیز تثبیت کنند.
احمدی افزود تامین امنیت راهای مواصلاتی ولسوالی ها وظیفه نیروهای امنیتی غزنی میباشد و به گفته او مسولان امنیتی غزنی در این راستا اقدام خواهند نمود.
ولسوالی های جاغوری، مالستان، ناهور، جغتو و قره باغ در غرب شهر غزنی موقعیت دارند و را های مواصلاتی آنها پیش از این نیز بارها توسط طالبان مسدود شده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، سمنوال اسدالله انصافی؛ آمر امنیه فرماندهی پولیس غزنی می گوید: یک طرف این منازعه خانواده خانم زکیه رحیمی نماینده مردم ولسوالی ناهور غزنی در شورای ولایتی غزنی می باشد و طرف دیگر آن همسایه وی.
انصافی به خبرگزاری آوا، گفت: در این منازعه شوهر خانم رحیمی با فیر تُفنگ چره ای (ساچمه ای)همسایه اش کشته شد و پس از آن یک دختر هفت ساله و یک مرد دیگر از جانب مقابل با شلیک تفنگچه و ضربات چاقو کشته و زخمی شدند.
چگونگی وقوع این حادثه درحال بررسی است.
وی افزود: این منازعه ابتدا از اطفال این دو خانواده شروع شده و زمانیکه بزرگان خانواده جانب داری اطفال شان را کرده اند، چنین حادثهی خونباری به وقوع پیوسته است.
انصافی گفت: این رویداد تحت بررسی پولیس غزنی قرار دارد و تاکنون از هر دو خانواده تعدادی باز داشت شده اند.
خانم زکیه رحیمی عضو شورای ولایتی غزنی در منطقه موسوم به نوآباد شهر غزنی زندگی می کند.
علی اکبر قاسمی، نماینده مردم غزنی در مجلس نمایندگان روز گذشته در نتیجه انفجار بمب کارگذاری شده زخمی شده است. در انفجار صبح امروز به شخص دیگری آسیبی نرسیده است و تا هنوز فرد یا گروهی مسوولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است
نزدیکان آقای قاسمی می گویند که این عضو مجلس نمایندگان در حال حاضر در شفاخانه وزیر اکبر خان بستری شد و وضعیت صحی او خوب است.
غفار قاسمی، برادر زاده علی اکبر قاسمی در تماس با خبرگزاری بخدی گفت: "آقای قاسمی صبح روز یکشنبه زمانی که در استدیوم ورزشی خاتم الانبیا در غرب کابل در حال ورزش بود ماین کارگذاری شده در محوطه انفجار کرد."
او گفت که این بمب از راه دور کنترول می شده و در نتیجه انفجار، قاسمی به صورت سطحی زخمی شده است.
برادر زاده قاسمی می گوید، داکتران شفاخانه وزیر اکبر خان در حال حاضر وضعیت صحی این عضو مجلس را خوب توصیف کرده اند.
در این انفجار به شخص دیگری آسیبی نرسیده و تا هنوز فرد یا گروهی مسوولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
مقام های امنیتی شهر کابل نیز تا کنون در این باره اظهار نظری نکرده اند.
جنرال علی اکبر قاسمی نماینده مردم غزنی در پارلمان، صبح روز یک شنبه از یک سو قصد جان به سلامت برد صبحگاه روز یک شنبه، جنرال علی اکبر قاسمی نماینده مردم غزنی در پارلمان، در مجتمع ورزشی خاتم الانبیا در ناحیه ششم شهر کابل، مورد سوء قصد قرار گرفت و از این سوء قصد جان به سلامت برد. استدیوم ورزشی خاتم الانبیا محلی است که این عضو مجلس، همیشه در آن صبحگاهان وزش می کرد. در این رویداد جنرال قاسمی به گونه سطحی زخم برداشت و پس از وقوع انفجار به شفاخانه چهارصد بستر ارتش منتقل شده و تحت مراقبت های صحی قرار رگرفته است. تاکنون عامل اصلی این رویداد معلوم نیست. وزارت امور داخله گفته است که این رویداد ناشی از انفجار ماین جابجا شده بوده و تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است. ساعاتی پس از این رویداد داکتر عبدالله عبدالله نامزد ریاست جمهوری، استاد حاجی محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و معاون تیم اصلاحات و همگرایی و شماری دیگر از اعضای برجسته تیم اصلاحات و همگرایی در شفاخانه چهارصد بستر ارتش به عیادت آقای قاسمی رفتند. تصاویری که خبرنگاران تلویزیون راه فردا از آقای قاسمی در شفاخانه چهارصد بستر، برداشته است، نشان می دهد که وضعیت صحی جنرال قاسمی قناعت بخش است. جنرال قاسمی از فرماندهان ارشد جهادی در ولایت غزنی است که در دو دور انتخابات پارلمانی گذشته با بلندترین رای به نمایندگی از مردم ولایت غزنی به مجلس نمایندگان راه یافته است. آقای قاسمی یکی از حامیان جدی تیم اصلاحات و همگرایی در انتخابات ریاست جمهوری بوده است. تیم اصلاحات و همگرایی حمله برجان جنرال قاسمی را محکوم کرده و از حکومت خواسته تا عاملان این رویداد را شناسایی و به پنجه قانون بسپارند.
در ماه مبارک رمضان برای صلح دعا کنیم
در قرآن و سنت رسول الله و ائمة الهداة هم همواره می بینیم که آنان نسبت به همگان مهربان بودند . حتی نسبت به دشمن ( مگر آن دشمنی که بخواهد علیه اسلام خرابکاری کند )
قرآن به صراحت به پیامبر میگوید که تو مایه ی رحمت و مهربانی برای جهانیان باید باشی :
الأنبیاء : 107 وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ
ما تو را جز به عنوان رحمت برای جهانیان نفرستادیم.
فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلینَ
به برکت رحمت الهى، در برابر آنان نرم و مهربان شدى و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراکنده مى شدند. پس آنها را ببخش و براى آنها آمرزش بطلب و در کارها، با آنان مشورت کن . اما هنگامى که تصمیم گرفتى، قاطع باش! و بر خدا توکل کن . زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.
اثبات اینکه جنگهای پیامبر اولاً همگی دفاعی بودند و دوماً اینکه ابداً با خشونت همراه نبودند .
یکی از مسائلی که باعث گردیده محمد رسول الله به جنگ طلبی متهم گردد ایات مربوط به جهاد در قرآن است .
آیاتی چند در قرآن در این زمینه وجود دارد . برای نمونه :
التوبة : 14
قاتِلُوهُمْ یُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَیْدیکُمْ وَ یُخْزِهِمْ وَ یَنْصُرْکُمْ عَلَیْهِمْ وَ یَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنینَ
« با آنان پیکار کنید، که خداوند آنان را به دست شما مجازات مىکند و آنان را رسوا مىسازد و دلهای گروهى از مؤمنان را شفا مىبخشد ( و بر قلب آنها مرهم مىنهد )
البقرة : 193 وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَکُونَ فِتْنَةٌ وَ یَکُونَ الدِّینُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلا عُدْوانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمینَ
« و با آنها پیکار کنید ، تا فتنه باقى نماند و دین، مخصوص خدا گردد. پس اگر ( از روش نادرست خود ) دست برداشتند، (مزاحم آنها نشوید زیرا ) تعدّى جز بر ستمکاران روا نیست . »
سوره 2 آیه 191
سوره توبه آیه 29
سوره 2 آیه 193
سوره توبه آیه 41
و ایاتی دیگر ...
اما آیا این پیکارها دفاعی بود یا تهاجمی ؟ یعنی آیا این جنگها و نبردها در اثر حمله ی دشمنان و دفاع مسلمانان بود یا اینکه مسلمانان حمله می کردند ؟
پاسخ این است که این پیکارها از سوی مسلمین در مقام دفاع از دین و شرف و ناموس خود بود . یعنی دشمنان ( بت پرستان و همدستان آنها ) حمله می کردند و مسلمانان هم برای دفاع یا بازپس گرفتن حق خود میجنگیدند و یا به جنگ ادامه می دادند .
دلیل :
قرآن به صورت کلی هرگونه تجاوزگری و آغاز جنگ را ممنوع کرده است :
لَّا یَنْهَئکمُُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوکُمْ فىِ الدِّینِ وَ لَمْ یخُْرِجُوکمُ مِّن دِیَارِکُمْ أَن تَبرَُّوهُمْ وَ تُقْسِطُواْ إِلَیهِْمْ إِنَّ اللَّهَ یحُِبُّ الْمُقْسِطِین ( آیه 8 سوره ممتحنه )
« خداوند شما را از نیکى کردن و رعایت عدالت نسبت به کسانى که در راه دین با شما پیکار نکردند و از خانه و دیارتان بیرون نراندند نهى نمىکند چرا که خداوند عدالتپیشگان را دوست دارد . »
همانگونه که مشخص است قرآن به صراحت دستور میدهد نسبت به آن دسته از غیر مسلمانان که علیه اسلام نجنگیدند و موجب آزار مسلمانان نشده اند محبت پیشه کنید و با آنان نجنگید . بلکه با آنان صلح کنید . ( نیکی به آنها + رعایت عدالت در حق آنان )
جالب است بدانیم که این آیه در مدینه نازل شده است . و جزو آخرین سوره هایی است که نازل شده است .
قابل بیان است که سیره پیامبران الهى گواهى مى دهد که آنان براى رهانیدن انسانها از ظلمت ضلالت و گمراهى و احیاى مظاهر الهى و انسانى مبعوث شده اند.
و تمام تلاش آنان در راستاى نابودى آثار شیطانى و دمیدن روح الهی بر کالبد مرده و بى رمق جامعه بوده است؛ در هیچ یک از آیات قرآنى در توصیف پیامبران به ویژه پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) سخن از کشور گشایى آنان نیست و در هیچ روایت و حدیثى، کشور گشایى ، از فضایل رسول خدا شمرده نشده است بلکه جامعترین عبارت قرآن در بیان وظیفه و مقصد دعوت آن حضرت این است:
یَا أَیُّهَا النَّبِىُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِداً وَمُبَشِّراً وَنَذِیراً وَدَاعِیاً إِلَى اللهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجاً مُنِیراً ( الأحزاب 46)
« اى پیامبر ؛ ما تو را گواه، بشارت دهنده و انذارکننده فرستادیم . و تو را دعوت کننده بسوى خداوند به فرمان او قرار دادیم، و چراغى فروزان و روشن بخش ... »
روش محمد رسول الله دعوت مردم به اسلام بر مبناى اخلاق خوش و رأفت و محبت استوار بود :
ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ (نحل، آیه 125)
« ای محمد ؛ مردم را به راه پروردگارت و بر اساس حکمت و سخنان نیکو ، دعوت کن ... »
و ایشان هیچ گاه براى دعوت مردم به سوى دین از منطق زور استفاده نکرد:
لاَ إِکْرَاهَ فِى الدِّینِ قَد تَبَیَّنَ ألرُشدُ مِنَ ألغَیّ ... (بقره آیه 256)
و وظیفه خود را تنها ابلاغ رسالت مى دید:
فَإِنْ أَعْرَضُوا فَمَا أَرْسَلْنَاکَ عَلَیْهِمْ حَفِیظًا إِنْ عَلَیْکَ إِلَّا الْبَلَاغُ ( سوره شورى آیه 48 )
و اگر روى گردان شوند ( غمگین مباش ) ما تو را حافظ آنان ( و مأمور اجبارشان ) قرار نداده ایم ؛ وظیفه تو تنها ابلاغ رسالت است »
اما جنگهای پیامبر :
با مطالعه ی مطالب فوق در میابیم که حمله و تعدّی و تجاوزگری ابداً جایی در اسلام ندارد . و سیره ی پیامبر اکرم دقیقاً خلاف این موضوع است .
اما تکلیف جنگهای پیامبر چیست ؟
آیا پیامبر خلاف قرآن عمل کرد ؟
پاسخ قرآن این است :
وَ قاتِلُوا فى سَبیلِ اللَّهِ الَّذینَ یُقاتِلُونَکُمْ وَ لا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُعْتَدینَ»; (بقره آیه 190)
« در راه خداوند با کسانى که با شما پیکار مى کنند، بجنگید و هرگز به آنان تجاوز نکنید که خدا متجاوزین را ابداً دوست ندارد »
این آیه هم در مدینه نازل شد .
همین نشان میدهد که جنگهای پیامبر همگی دفاعی بودند .
با مراجعه به کتابهای تاریخی در میابیم که 100 ? این جنگها ( مستقیم و غیر مستقیم ) دفاعی بوده است .
اگر مروری بر این کتابها داشته باشیم متوجه می شویم که اکثر قریب به اتفاق این جنگها پس از جنگ خندق ( جنگ احزاب ) رخ داد .
ماجرای جنگ خندق این بود که پس از هجرت رسول الله از مکه به مدینه و پا گرفتن حکومت اسلامی و قدرت یافتن مسلمانان ، بت پرستان و هم پیمانان آنها ( ده ها و بلکه صد ها قبیله و عشیره و جریان و گروه ) به قصد نابود کردن اسلام به مدینه حمله کردند . و ماجرای حفر خندق به پیشنهاد سلمان فارسی و کشته شدن عمرو بن عبدود به دست علی بن ابی طالب در همین جنگ بود .
در هر صورت مسلمانان پیروزمندانه از خود دفاع کردند . اما این جنگ خساراتی مالی / جانی / روحی و روانی برای مسلمین در پی داشت .
کفار پس از شکست خوردن در این جنگ عقب نشینی کردند . در این هنگام مسلمین به خود حق دادند که جنگ را ادامه دهند . و در مقام احقاق حق برآیند . مطئمناً این دشمنان قسم خورده و همپیمان در صدد حملاتی دوباره و ازسرگیری شرارت های خود بودند . مسلمانان این حق مشروع را داشتند که از خود دفاع کنند و دشمن متجاوز را سرجای خود بنشانند .
که البته این جنگها ( ادامه ی جنگ احزاب ) تلفات زیادی در پی نداشت .
آمار کشته شده هاى جنگها در زمان پیامبر اکرم (ص):
طبق تحقیقاتى آقاى دکتر محمد عماره عضو مجمع بررسى هاى اسلامى مصر که درباره کشته شده ها و شهداى جنگهاى صدر اسلام در عصر پیامبر گرامى (صلى الله علیه وآله) انجام داده است در جمع، 181 شهید از مسلمانان و 202 کشته از مشرکان بوده است. و در جنگ بنى قریظه که ادامه ی جنگ احزاب بود به سبب خیانت یهودیان طبق حکم سعد بن معاذ 700 نفر از یهودیان کشته شدند یعنى همه کشته شدگان ( بت پرستان و همپیمانان آنان ) با تلفات بنى قریظه 902 نفر مى شود و بدون بنى قریظه 202 نفر مى باشد .
الغرب و الاسلام نوشته دکتر محمد عماره ( نسخه ی الکترونیکی ) به استناد سایت ولی عصر
می بینیم که این تعداد بسیار کمتر از تعداد کشته شدگانی است که توسط کشورگشایان شرق و غرب قتل عام می شدند .
منبع: http://sunniquest.parsiblog.com/Posts/10
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ هویتگرایی (قسمت اول)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ انتخاب (قسمت دوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ عملیات انتحاری (قسمت سوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ افغانستان تغییر (قسمت چهارم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ سه راه حل (قسمت پنجم)
صلحطلبی، هدف غاییِ سیاست
طالبانِ قدرت، نشسته بر پوستین استبداد دینی
#نسل کشی هزاره ها - شیعیان در افغانستان!
داعش را امریکا ایجاد کرد
پیامد صلج امریکا و طالبان در قطر
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 45
کل بازدید :650788
پیش به سوی عدالت، صلح و امنیت در افغانستان
غزنی؛ ولایت والی ساز - تجربه تلخ [65]
جایگاه علی علیه السلام درهستی [17]
چه کسی به طالبان پول میدهد؟ [43]
دانلوود نرم افزار اسلامی [19]
چرا همدستی طالبان در روز قدس [20]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [4]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [3]
رد مطالب شبکه تقرثه انگیز اهلبیت توسط آیت الله محقق کابلی [21]
نقش علم و دانش در پیشرفت انسان [7]
آمریکا و سیاست دوگانه در افغانستان [6]
عید سعید غدیر بر مسلمین مبارکباد [5]
مسلمانان قربانی فتوای ملا و مفتی! [23]
60% مبتلا به مشکلات روانی و روحی! [5]
دشمنان صلح و امنیت در افغانستان [13]
[آرشیو(28)]
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
تابستان 1385
بهار 1385
پاییز 1388
بهار 1388
زمستان 1388
بهار 1389
تابستان 1389
تابستان 1388
تابستان 89
زمستان 88
بهار 89
پاییز 89
زمستان 89
بهار 90
تابستان 90
پاییز 90
زمستان 90
بهار 91
تابستان 91
پاییز 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
زمستان 93
پاییز 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
بهار 96
پاییز 96
زمستان 96
نوشته های پیشین وبلاگ
بدنبال آرامش
مجله مینه - پشتو
شورای جهانی هزاره
پایگاههای اطلاع رسانی مراجع تقلید
آیت الله محقق کابلی
زبان انگلیسی یاد بگیریم
علیجان زاهدی غزنوی
کودکان افغان عکس و تصویر
سلامت روان فرزندان
نسیم رهایی / ککرک غزنی / محمدی
آیت الله محقق کابلی
حزب وحدت
سایت شهید مزاری
سایت دانشگاه کاتب هزاره
سایت آیت الله محسنی
سایت ریاست جمهوری افغانستان
تاجیک مدیا
متن کامل قرآن کریم - دانلود
موسیقی افغانی برای وبلاگ
کشتار شیعیان در کراچی یا در هر کجای دیگر تاکی و تا چند!؟
مجمع علمی فرهنگی نور
سایت امام هادی- آیت اله محقق غزنوی
وبلاگ پشتو -جامعه روحانیت پشتونهای شیعه
سایت موسوی لاری - دانلوود کتاب
جمهوری سکوت
معلم عزیز رویش - مدیر لیسه معرفت غرب کابل
پیوندهای فرهنگی مذهبی
شریف حبیبی
از غزنی / واسع هیله من
آلبوم عکس و تصویر این وبلاگ
سایت جنبش ملی افغانستان
اندیشه مثبت
افغانستان پس از جنگ
تاجیک مدیا
سادات افغانستان
وبلاگ حقوقی صارم
لینکستان وبلاگهای افغانستانی
سایت گشایش
سایت غرجستان
سایت طلوع فجر
آموزش زبان انگلیسی
هفته نامه نىای غؤنه
غرجستان
تاجیک مدیا
قلم بیقرار
خبرنامه علودانی
هزاره پیوند
خبرهای تازه از علودانی
وطندار
کودکان وطن
خوات معاصر
خوات آنلاین
روزنه امید
برگ سبز - محمد رحمتی
ناهور - خوات
رو به فردا
درد دلهای یک باچه مهاجر
محمد شفق خواتی
استاد علیزاده مالستانی
مدرسه محمدیه غزنی
مردم مالستان
وحدت نیوز
نگاه فردا
سروش صبا
هم صنفی
در رثای بابه مزاری
مجله اخوت
هزاره پیوند
حزب وحدت
صادقی نیلی
هیله من غزنوی
علودانی
مشفق
بشیر احمدی
خوات آنلاین
قلم بیقرار
کودکان افغانستان
جامعه اسلامی علودانی
محمد صابری شملتو
جامعه نو شوکت علی محمدی
جمهوری سکوت
ابرار
دورتر از چشم اقیانوس
شریف سعیدی
نقش والدین در سلامن روان فرزندان
وحدت نیوز
مدرسه علمیه محمدیه
خوات معاصر
خوات آنلاین
حوات زیبا
خوات دانلود
رو به فردا