http://www.shahedmag.com/official/shahed/toc.asp?No=59&magID=5237
شماره 59 مهر 1389
سخنان حکمتیار در باره شهید مزاری
عکس های بابه مزاری
در بسیاری از نشریات و اطلاعیه ها و یا مثلاً پوسترها و غیره که در ارتباط به سالروز شهادت بابه مزاری به چاپ می رسند، عکسی مناسبی که بر معیار چاپ برابر باشد، دیده نمی شود. از اینرو، از هر دوستی که عکس خوبی از بابه مزاری داشته باشد، تقاضا می نماییم با مسؤل این وب سایت در تماس شده و عکس را بفرستد تا از آن یک عکس با کیفیفت که معیار چاپ را در خود داشته باشد، ساخته و در اختیار همگان قرار دهیم.
از قبل تشکر..! http://www.babamazari.com
بابه مزاری، حکمتیار و ربانی
تهیه شده توسط جاویدجویا. نسخه بزرگ تر با کلیک کردن روی عکس بدست می آید!
بابه مزاری، داکتر طالب و آقای میرزایی
تهیه شده توسط جاویدجویا. نسخه بزرگ تر با کلیک کردن روی عکس بدست می آید!
بابه مزاری در جمع فامیل و دوستان سال 1370 هجری شمسی
تهیه شده توسط جاویدجویا. نسخه بزرگ تر با کلیک کردن روی عکس بدست می آید!
تهیه کننده این عکس جاوید جویا می باشد.
روی عکس فشار دهید و نسخه اصلی را که برای چاپ آماده است، یعنی «300pixels/inch» می باشد، داون لود کنید!
تهیه کننده این عکس جاوید جویا می باشد.
روی عکس فشار دهید و نسخه اصلی را که برای چاپ آماده است، یعنی «300pixels/inch» می باشد، داون لود کنید!
تهیه کننده این عکس جاوید جویا می باشد.
روی عکس فشار دهید و نسخه اصلی را که برای چاپ آماده است، یعنی «300pixels/inch» می باشد، داون لود کنید!
ادامه در http://www.babamazari.com
ما مردم افغانستان هستیم. هیچ نژادی را نفی نمی کنیم... همه باید بیایند و در این مملکت برادروار زندگی کنند و هر کس باید در باره سرنوشت اش تصمیم بگیرد. این خواسته و حرف ما است!
حق طلبیدن معنی اش جنگ نیست. اگر قرار باشد معنی این را جنگ بدانیم، خوب پس از گذشته افغانستان باید صحبت هیچ نکنیم، از مظلومیت و محرومیت مردم هیچ چیزی نباید بگوییم ـ در حالیکه ما مظلوم و محروم در این کشور بودیم و تا حالا هم هستیم...!
خواست ما این است که جنگ نباشد تفاهم باشد؛ خواست ما این است که حذف نباشد پذیرش باشد؛ خواست ما این است که بیایند یک روز در تاریخ افغانستان ـ افغان ها اثبات بکنند که لیاقت و توانایی این را دارند که مشکل خود را در بین خود ـ خود حل بکنند!
خواست من این است که دیگر هزاره بودن جرم نباشد!
شهادت استاد مزاری در مطبوعات و رسانه ها
تهیه و تنظیم از: علی پیام
مقدمه
در دومین سالگرد شهادت قائد شهید «مزاری»، ما بر آنیم، یادمانی برایش تهیّه کنیم. طرح های زیادی را روی کاغذ می آوریم. موضوعات و عناوین گوناگونی را در نظر مان قطار می نماییم. بنا داریم، طرحی را پیاده کنیم تا جنبه ابتکاری و ضرورت پردازش به آن مدّ نظر باشد. طرحی که بتواند اهداف ما را در راستای بررسی شهادت شهید مزاری تا حدودی بر آورده سازد.
از بین طرح های زیاد، موضوعات گوناگون، «شهید مزاری و مطبوعات و رسانه های خبری جهان» را انتخاب می کنیم. قصد داریم، موضوع شهادت شهید مزاری را از دیدگاه مطبوعات و رسانه های خبری جهان ارزیابی نماییم. بنگریم، مطبوعات و رادیو های کشور های جهان، از این موضوع چه تحلیل و تفسیر دارد؟ عکس العمل گزارش گران و وقایع نگاران، در برابر حادثه شهید مزاری چه شکل و چه رقم است؟
هدف از این طرح چیست؟
این ضرورت را احساس کردیم که گزارش ها، تحلیل ها و تفسیر ها راجع به شهادت شهید مزاری به عنوان یک سند تاریخی ثبت و ضبط گردد تامحققین و پژوهش گران بتوانند از روی این سند مهم تاریخی، قضاوت آزادانه نمایند و بررسی گردد که انعکاس آن شهید در مطبوعات و رسانه های خبری کشورهای مختلف دنیا چگونه است؟
طرح مذکور، خیلی وسیع و گسترده است. نیازمند است تا منابع، مطبوعات، روزنامه ها، مجلاّت، بولتن های خبری، رادیو ها و خبرگزاری ها مطالعه و ارزیابی گردد. به آرشیو های مختلف مراجعه شود. در صورت نیاز، مسافرتهایی در خارج و داخل کشور صورت بگیرد. از این رو، نیروی کاری زیادی برای جمع آوری مطالب، منابع و یا ترجمه از زبان های خارجی لازم می باشد. این طرح، سختی ها و مشکلات زیادی در بر دارد. دسترسی به منابع و آرشیو ها به سادگی ممکن نیست. مشکلات اقتصادی، مصروفیت های فرهنگی و تحصیلی معضل دیگری است. از سویی، سالگرد شهادت شهید مزاری نزدیک می باشد و به ناچار، بخشی از این طرح را به سختی تهیّه می کنیم که عبارت است از «شهید مزاری از نگاه مطبوعات ایران».
در این راه نیز سختی ها و مشکلات فراوان در پیش روی ما قرار داشت. به آرشیو ها و مطبوعات دسترسی نداشتیم. وقت کم بود و ساعات محدود کار اداری از سوی دیگر مشکل آفرین بود. برای استفاده از آرشیو کتابخانه ها نیامند معرفی نامه بودیم. لذا، زمان بسیار محدودی را در نظر گرفتیم. روزنامه های ایران، زمان حادثه شهادت شهید مزاری را ورق زدیم. مطالب و گزارش ها را تهیه و تنظیم کردیم. این بخش، به یقین از جمله مهم ترین کارهایی می باشد که درباره شهید مزاری باید انجام می گرفت. امیدواریم که خداوند توفیق مان دهد تا کلیّه طرح را در آینده تکیل نماییم. ان شاء الله.
خبر شهادت
روزنامه ها را ورق می زنیم. کار و کارگر، مورخه 23/12/1373 با تیتر درشت نوشته است: «دبیر کل حزب وحدت به قتل رسید.»[1] رسالت، مورخه 23/12/1373 چنین گزارش می دهد: «وی در حال اسارت و هنگام انتقال از چهار آسیاب به قندهار به شهادت رسید.»[2] و روزنامه جمهوری اسلامی بیان می دارد: «...مزاری رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان توسط نیروهای طالبان به شهادت رسید.»[3] ایران، در صفحه اول شهادت شهید مزاری را چنین گزارش می دهد: «عبدالعلی مزاری دبیر کل حزب وحدت اسلامی افغانستان در حین اسارت به دست گروه طالبان به شهادت رسید.»[4] گزارش کیهان مورخه 23/12/1373 چنین است: «رهبر شیعیان افغانستان طی یک زد و خورد مسلحانه به دست اعضای گروه طالبان به شهادت رسیدند.»
عبدالعلی مزاری (زاده: ???? - درگذشته: ?? اسفند ????) رهبر اسبق حزب وحدت اسلامی افغانستان.[?]
عبدالعلی مزاری، فرزند حاجی خداداد، در پنجم جوزای سال ???? هجری شمسی، در قریه نانوایی چهار کنت از توابع ولایت بلخ؛ در یک خانواده زراعت پیشه به دنیا آمد. تحصیلات اولیه و ابتدایی اش را در مدرسه قریه? نانوایی تکمیل کرد. در همان مدرسه بود که با اسماعیل بلخی از اهل تشیع شمال افغانستان دیدار کرد و از آن به بعد نشستها و ملاقاتهای زیادی تا آخرین سالهای زندگی آقای بلخی، میان این دو تکرار شد و مزاری از بلخی چیزهای زیادی آموخت. دوران سربازی را از سال ???? الی ???? در پکتیا سپری کرد. بعد از دوران سربازی، مجدداً به تحصیل پرداخت و در بهار ????، به شهر نجف در عراق رهسپار شد و پس از زیارت اماکن مقدس آن شهر، به ایران رفت و با اقامت در شهر قم، تا سال ???? دروس سطح حوزه را به پایان رساند . یارانش او را به نام بابه مزاری یاد می کنند .[?] ادامه مطلب در http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%84%DB%8C_%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C |
محمد ناصح
وقتی بوتهای دامادهای حکمتیار صاحب پشت دروازه های آمریکاییان کهنه شد و پیامهای شفری و پیا پی او نیز بجایی نرسیدند، درین آواخر این "قائد جهاد" با چرندیاتی بنام پیامهایی به "مجاهدین مؤمن پنجشیر" و "برادران
عزیز هزاره" از آنها میخواهد که دشمنی های قومی را که به گفت? او از تهران، فرانسه و مسکو سرچشمه میگرفته اند کنار گذاشته و "دست برادرى بهم بدهیم، جنگ میان اقوام برادر و همکیش را براى همیش خاموش کنیم و نیروهاى خویش را علیه... اشغالگران صلیبى سوق دهیم."
هزار مردم کژدمفسای دیدستی .... کنون بیا تو کژدم مردمفسای ببین (امیرمعزی)
حکمتیار که بعد از شکست نیروهایش در سال ????در شهر کابل، بخاطر لشکر کشی به "لوی پکتیا" سفر کرده بود فراموش کرده که در گردهمایی قبایلی آنجا چنین فریاد میزد: "او مردم دلیر لوی پکتیا! دیگر با چپلی و لنگوته به کابل رفته نمیتوانید! برخیزید و بطرف کابل مارش کنید و وظیف? تاریخی تانرا انجام دهید". حکمتیار صاحب که با شعار "وظیف? تاریخی" فرمان چپاول کابل و شمالی نادر غدار را تکرار میکرد، دو باره به چهاراسیاب برگشت و برای سه سال تمام کابل مظلوم را بجرم غیر پشتون بودن با باران راکت به خاک و خون کشید. حال ناجی ملت شده و گناه عملکرد های ظالمانه و نفاق افگنان? حزب و بادران پاکستانی اش را به گردن دیگران میندازد - آنهم در پیامهای به اصطلاح صلحجویانه!
ببخشید که شما را آنگونه که در سرلوحه نامه تان بود، "امیر" نمی خوانم. چون هزاره در افغانستان کنونی هیچ امیری را به رسمیت نمی شناسد. نه "امیرالمومنین" را، نه امیر حزب اسلامی را، نه "آمر شهید" را ونه "امیر اسماعیل خان" را. افغانستان کنونی غیر از افغانستانی است که شما در ذهن تان دارید و هزاره ای کنونی نیز غیر از هزاره ای است که شما دیده یا شنیده بودید.
من (هزاره) درحالی که گذشته ام را به یاد دارم، گذشته ای پر از مظلومیت، سیاه ومحرومیت، که شما هم از آن یاد کرده اید، بلی این گذشته با تمامی جزئیاتش به یاد من هست. این گذشته جزیی از وجود من و بودن من و هویت من است، آن را به یاد دارم که نمی توانم فراموش کنم. اما اسیر این گذشته نیستم. که با نگاه انتقادی و عبرت آموز به گذشته، در حال زندگی می کنم.
من می دانم و دیده ام که حزب اسلامی به رهبری شما، در میان هزاره ها طرفدارانی داشت و در اخبار آورده اند که اولین مردان هزاره که به تفنگ های پخته، مسلح شدند، جنگاوران حزب اسلامی بودند. اما آن سالها گذشتند و به تاریخ پیوستند.
من گذشته پر درد و رنجی داشته ام. درست. اما این، همه ی گذشته ی من نیست. گذشته من برهه های متفاوتی هم دارد که شما عمدا از آن یاد نکرده اید.
گذشته ای من مملو از مبارزه علیه استبداد و انحصار و تلاش برای تامین عدالت در افغانستان بوده است.
ما اگر مظلوم بوده ایم، آزادی خواه نیز بوده ایم. علیه عبدالرحمن ما ایستادیم، مغز دیکتاتور ترین چهره ، درتاریخ افغانستان یعنی نادر خان را ما منفجر کردیم. از شاه ترقی خواه و عدالت طلبی چون امان الله، ما حمایت کردیم. و در برهه ای از حساس ترین مرحله تاریخ معاصر افغانستان، مبارزه علیه انحصار طلبی را ما رهبری کردیم.
در آن مرحله نام من مزاری بود، من توانستم دست ترا روی دست ژنرال دوستم بگذارم کسی که تو چند ماه پیشش می گفتی در افغانستان یا او باشد یا من. اما من با طرح تشکیل "شورای هماهنگی " تورا از این سکوی غرور پائین آوردم تا جبهه ای مبارزه غلیه انحصار طلبی تقویت شود.
اینها نیز گذشته من است، گذشته ای که شما دوست ندارید از آن یاد کنید. جالب این است که وقتی ازگذشته هزاره یاد کرده اید، فقط برجنبه های مظلوم بودن هزاره ها تاکید کرده اید؟
من فکر می کنم تاکید بیش از حد شما بر مظلومیت گذشته هزاره، بیش از آنکه "دلسوزانه" باشد، نوعی "توهین "و "تحقیر" خواسته یا ناخواسته را در خود نهفته دارد.
نه آقای حکمتیار، من هزاره مظلوم بودم، اما حالا هزاره مظلوم نیستم. همانگونه که هزاره ای ظالم هم نیستم.
پیام تان را "دلسوزانه" خوانده اید. صریح کوتاه و پوست کنده بگویم، عطای این دلسوزی متکبرانه را به لقای تان می بخشم. هرآنچه را به چمچه بخشیده اید، با دیگ پس بگیرید.
من، نیاز به هیچ "دلسوزی" ندارم. آنهم دلسوزی یک " امیر" که اگر عادل ترینش هم باشد، از نوع دلسوزی و عدالت انوشه روان عادلش (نوشیروان عادل ) خواهد بود.
ادامه جاودان
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ هویتگرایی (قسمت اول)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ انتخاب (قسمت دوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ عملیات انتحاری (قسمت سوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ افغانستان تغییر (قسمت چهارم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ سه راه حل (قسمت پنجم)
صلحطلبی، هدف غاییِ سیاست
طالبانِ قدرت، نشسته بر پوستین استبداد دینی
#نسل کشی هزاره ها - شیعیان در افغانستان!
داعش را امریکا ایجاد کرد
پیامد صلج امریکا و طالبان در قطر
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 20
کل بازدید :654574
پیش به سوی عدالت، صلح و امنیت در افغانستان
غزنی؛ ولایت والی ساز - تجربه تلخ [65]
جایگاه علی علیه السلام درهستی [17]
چه کسی به طالبان پول میدهد؟ [43]
دانلوود نرم افزار اسلامی [19]
چرا همدستی طالبان در روز قدس [20]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [4]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [3]
رد مطالب شبکه تقرثه انگیز اهلبیت توسط آیت الله محقق کابلی [21]
نقش علم و دانش در پیشرفت انسان [7]
آمریکا و سیاست دوگانه در افغانستان [6]
عید سعید غدیر بر مسلمین مبارکباد [5]
مسلمانان قربانی فتوای ملا و مفتی! [23]
60% مبتلا به مشکلات روانی و روحی! [5]
دشمنان صلح و امنیت در افغانستان [13]
[آرشیو(28)]
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
تابستان 1385
بهار 1385
پاییز 1388
بهار 1388
زمستان 1388
بهار 1389
تابستان 1389
تابستان 1388
تابستان 89
زمستان 88
بهار 89
پاییز 89
زمستان 89
بهار 90
تابستان 90
پاییز 90
زمستان 90
بهار 91
تابستان 91
پاییز 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
زمستان 93
پاییز 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
بهار 96
پاییز 96
زمستان 96
نوشته های پیشین وبلاگ
بدنبال آرامش
مجله مینه - پشتو
شورای جهانی هزاره
پایگاههای اطلاع رسانی مراجع تقلید
آیت الله محقق کابلی
زبان انگلیسی یاد بگیریم
علیجان زاهدی غزنوی
کودکان افغان عکس و تصویر
سلامت روان فرزندان
نسیم رهایی / ککرک غزنی / محمدی
آیت الله محقق کابلی
حزب وحدت
سایت شهید مزاری
سایت دانشگاه کاتب هزاره
سایت آیت الله محسنی
سایت ریاست جمهوری افغانستان
تاجیک مدیا
متن کامل قرآن کریم - دانلود
موسیقی افغانی برای وبلاگ
کشتار شیعیان در کراچی یا در هر کجای دیگر تاکی و تا چند!؟
مجمع علمی فرهنگی نور
سایت امام هادی- آیت اله محقق غزنوی
وبلاگ پشتو -جامعه روحانیت پشتونهای شیعه
سایت موسوی لاری - دانلوود کتاب
جمهوری سکوت
معلم عزیز رویش - مدیر لیسه معرفت غرب کابل
پیوندهای فرهنگی مذهبی
شریف حبیبی
از غزنی / واسع هیله من
آلبوم عکس و تصویر این وبلاگ
سایت جنبش ملی افغانستان
اندیشه مثبت
افغانستان پس از جنگ
تاجیک مدیا
سادات افغانستان
وبلاگ حقوقی صارم
لینکستان وبلاگهای افغانستانی
سایت گشایش
سایت غرجستان
سایت طلوع فجر
آموزش زبان انگلیسی
هفته نامه نىای غؤنه
غرجستان
تاجیک مدیا
قلم بیقرار
خبرنامه علودانی
هزاره پیوند
خبرهای تازه از علودانی
وطندار
کودکان وطن
خوات معاصر
خوات آنلاین
روزنه امید
برگ سبز - محمد رحمتی
ناهور - خوات
رو به فردا
درد دلهای یک باچه مهاجر
محمد شفق خواتی
استاد علیزاده مالستانی
مدرسه محمدیه غزنی
مردم مالستان
وحدت نیوز
نگاه فردا
سروش صبا
هم صنفی
در رثای بابه مزاری
مجله اخوت
هزاره پیوند
حزب وحدت
صادقی نیلی
هیله من غزنوی
علودانی
مشفق
بشیر احمدی
خوات آنلاین
قلم بیقرار
کودکان افغانستان
جامعه اسلامی علودانی
محمد صابری شملتو
جامعه نو شوکت علی محمدی
جمهوری سکوت
ابرار
دورتر از چشم اقیانوس
شریف سعیدی
نقش والدین در سلامن روان فرزندان
وحدت نیوز
مدرسه علمیه محمدیه
خوات معاصر
خوات آنلاین
حوات زیبا
خوات دانلود
رو به فردا