فرزندان ولایات جنوب وشرق کشور متاسفانه در این نه سال بوی صلح به مشام شان نرسیده وشاید در بعضی قرا وقصبات تا هنوز گشت وگذار طالبان تز بدوی تشکیل امارت اسلامی قطع نشده باشد. اما ولایات اند که از بدوی تاسیس اداره موقت وشکست امارت اسلامی با دولت همنوا بوده وهر نوع عملکرد خود را مطابق قانون اساسی وسایر قوانین نافذه کشور عیار ساخته ودر صورت تخلف مورد مجازات قرار گرفته اند.
غزنی از جمله ولایات که وضعیت امنیتی در آن حالت نوسان را داشته طوریکه در بعضی حالات خوب البته نه به معنی خاموش ویا آتش بس ودر موارد دیگر بشدت نا امن می شود
قبل از آغاز اصل موضوع لازم میبینم کوتاه یاد آوری در مورد ولایت غزنی داشته باشم ، این ولایت در جنوب کشور موقعیت داشته ، دارای هجده ولسوالی ویک مرکز شهری میباشد ، ولایت غزنی را شاهراه کابل - کندهار بطور نسبی بدو حصه شمال وجنوب تقسیم نموده است . که در این نوشته سعی شده تا با دید کلی وضعیت شمال وجنوب شاهراه را از لحاظ امنیتی بررسی نماید.
در ابتدا ساختار قومی جنوب:
خانواده های پشتون در جنوب شاهرا زیست داشته ، که بشترینه خانواده های ، اندر، تره کی ، خروتی و شلگری می باشند که متاسفانه همواره قربانی ناملایمات اند ، طالبان بشتر از این مناطق میتوانند بطور آسان خود را به مرکز رسانیده ودر صورت فشار به مرز خود را برسانند ، اکثر مکاتب خصوصاً مکاتب دخترانه در این مناطق از مدتی بدینسو مسدود وفرزندان شان بیشتر به مدارس دینی علم را فرامیگیرند.
طالبان با استفاده از نفوذ قومی که دارند خود در این مناطق جا زده ومحل امن برای شان بجود آمده است ، مردم محل با آنها شاید هم به جبر همکاری مستقم دارد وهیچ گاهی تا به هنوز نشده که مردم این مناطق باوجودی تا زمانیکه در شهر اند ویا هم در ولایات دیگر خود را مطیع قانون افغانستان میدانند دست به بیرون رانند ویا قطع همکاری به دهشت افگنان طالب نزده اند وشاید هم وضعیت را بنفع خود ها یافته باشند.
مردم در ماه های اخیر در شهرهای مختلف کشور طلبه هایی را مشاهده می نمایند که به زبان های اردو و پشتو صحبت می کنند و بعنوان محصل علوم دینی در مدارس دینی جای گرفته اند.
این طلبه ها که اکثرا تابعیت افغانستان را ندارند از پاکستان وارد کشور شده و به بهانه تحصیل در مدارس دینی به خصوص در شهرهای بزرگ پخش شده اند.
آمار دقیقی از این افراد در دست نیست اما در برخی شهرها تعداد مدارس دینی بگونه سرسام آوری افزایش یافته است. بعنوان مثال در شهر هراتط 260 مدرسه دینی تشکیل شده است.
آیا اینها واقعا محصلان علوم دینی هستند؟
سابقه این نوع طلبه ها را قبلا در مدارس دینی پاکستان داشتیم که عاقبتش به تشکیل گروه طالبان انجامید.
خداوند عاقبت همه بخیر کند.
منبع: http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=12991
غزنی؛ تجربه تلخ ولایت والی ساز
محمد ضیا حسینی
در نه سال حاکمیت رییس جمهور کرزی، رهبری غزنی فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده است. در این نه سال، ولایت غزنی هشتمین والی را تجربه می کند. قاری بابا، حاجی اسدالله خالد، حاجی شیرعلم ابراهیمی، معراج الدین پتان، فیض الله فیضان، شیر خوستی، داکتر محمد عثمان عثمانی و اینک جنرال محمد موسی اکبر زاده کسانی اند که به حیث والی غزنی کار کرده اند. مردم غزنی با شنیدن خبر تبدیلی والی و آمدن والی جدید، بی تفاوت بودند. به سراغ هر باشنده غزنی که بروی و سوال کنی که انتظارش از والی جدید غزنی چیست، اکثرا سکوت می کنند و جواب نمی دهند. از سکوت مردم فهمیده می شود که از والیان زیاد راضی نیستند.
محمد یاسر سیرت، دانشجو در غزنی به این باور است که تبدیلی والی ها در بهبود وضعیت غزنی تاثیری ندارد: «ولایت ما مرکز آموزشی والی سازی شده است. هر والی تا کمی با این ولایت آشنا می شود، او را تبدیل می کنند. در همین ولایت کسانی هستند که هیچ کار برای مردم نمی کنند، اما آن ها از مادر رییس به دنیا آمده اند. اگر دولت می خواهد برای غزنی کار کند فکری برای تغییر بسیاری از ریاست های این ولایت بکند. از والی جدید غزنی می خواهیم که فکر مستقلانه داشته باشد، تمام ادارات غزنی را درست کنترول کند و از مقام های عالی دولت هم می خواهیم که از دخالت های واسطه گونه برای هرمقام غزنی دست بردارد».
سراج راننده در شهر غزنی امیدوار است که والی جدید برای مردم کار نماید. سراج می گوید: «ما در غزنی امنیت نداریم. اولا برای این مردم امنیت را تامین کند. بعد از آن فکری برای همین سرک ها بکند. بسیاری از سرک هایی که بیشتر از پنج کیلومتر طول ندارد و منتهی به شهر می شود، خاکه است. اگر به خواست ما موتروان ها توجه شود ما از والی جدید می خواهیم که مشکل سرک ها را حل کند. مردم را به وعده های سرخرمن بازی ندهد».
زمری که در مندوی غزنی آرد فروشی دارد، می گوید، تنها معیار والی باید کارآیی اش باشد. زمری می گوید: «مردم دو چیز از والی جدید شان می خواهند، یکی آرامی دوم آبادی».
در مجموع خواست های مردم غزنی از والی جدید، یکسان می باشد وضعیت امنیتی غزنی هر روزه بدتر می شود. ناامنی از اطراف به شهر غزنی رسیده و تدابیر امنیتی که از طرف ارگان های امنیتی گرفته می شود، زیاد تاثیر گذار نیست. نکته دوم که مردم غزنی به آن اشاره می کنند، روند کند بازسازی است. در گذشته برخی والیان غزنی مانع پروژه های بازسازی شده اند.
محمد بلاغی، یک متنفذ قومی در غزنی می گوید:"حرف مهم تر از همه این که والی جدید غزنی در جمع تیکه داران این ولایت خود را شریک نسازد. در دوره های قبلی والی صاحبان چون از زد و بندهای مردم غزنی اطلاع نداشت، به چنگال دلالان ماهر این ولایت قرار گرفته، تمام قداست های اداری و قانونی را زیر پاگذاشتند که این اسارت، والی صاحبان این ولایت را به فساد اداری آلوده کرد».
ندا حسینی یکی از دانشجویان غزنی می گوید، با این که غزنی مهد علم و فرهنگ و تمدن بوده است، اما در نه سال حضور جامعه جهانی در افغانستان، کاری برای این ولایت نشده است. به گفته او ادارات غزنی در دست حلقه ای خاص قرار دارند که هر والی با هر توانایی که به غزنی بیاید، بعد از مدت کوتاهی اسیر همین حلقه می شود و در نهایت لقب بی کفایت و بی تجربه را به خود می گیرد. ندا حسینی می گوید سبکدوش کردن برخی مسوولان غزنی، کاری است که برای بهبودی وضعیت این ولایت باید صورت گیرد. او می افزاید: «مردم آرامی و بازسازی می خواهند در سایه تطبیق عدالت اجتماعی».
عبدالقادر رحیمی، مدیر مسوول رادیو قره باغ غزنی می گوید، تا چند ماه دیگر انتخابات پارلمانی برگزار می شود و اگر فکری برای امنیت غزنی نشود انتخابات پارلمانی غزنی مثل انتخابات ریاست جمهوری گذشته «زیر سوال» خواهد رفت.
یکی از کارمندان دولت که نخواست نامش فاش شود، گفت والی جدید باید مبارزه با فساد اداری را در غزنی جدی بگیرد. زیرا اکثر ادارات غزنی آلوده به فساد هستند. کسانی که در راس اداره ها قرار دارند و در حق مردم خیانت می کنند، باید به پنجه قانون سپرده شوند و این کار را باید از خود اداره ولایت شروع کند.
ژولینا فیضی، وکیل شورای ولایتی غزنی با بر شمردن ناامنی به عنوان مشکل بارز، می گوید، بازسازی در ولایت غزنی بسیار کند پیش می رود، خصوصا در تطبیق پروگرام های سال 2013 والی جدید باید توجه وزیر اطلاعات و فرهنگ، وزارت شهرسازی و وزارت فواید عامه را جلب کند تا غزنی مرکز ثقافت اسلامی شود.
قاضی صاحب شاه، وکیل شورای ولایتی غزنی به این باور است که فساد اداری در غزنی به حد «چور و چپاولگری» رسیده است.
این وکیل شورای ولایتی می گوید: «اگر بخواهی کاری کوچکی در این ولایت انجام دهی، باید چندین برابر ارزش آن پول بدهی. این مشکل در هیچ دوره از زمامداری والی های گذشته در این ولایت حل نشده است، بلکه هر والی ای که به این ولایت آمد است، این پدیده شوم بیشتر رشد کرده است، تا جایی که حالت به شکل چور و چپاول در آمده است».
از مجموع 30 باب مکتبی که قرار بود در ولسوالی های ناامن ساخته شود، به دلیل ناامنی و به دستور وزارت معارف، قرار بود نه مکتب در ولسوالی های امن غزنی ساخته شود.
صاحب شاه می گوید زمانی که والی قبلی غزنی داکتر عثمانی از موضوع مطلع شد، مکتوبی را عنوانی ریاست معارف صادر و تعدیلات را رد کرد و دستور داد که تعمیرات مکاتب مورد بحث، در ولسوالی اصلی شان ساخته شود، در حالی که اوضاع امنیتی در ولسوالی های مذکور وخیم تر و بدتر از قبل می شد و اعمار مکاتب ممکن نگردید و بودجه آن از ولایت غزنی دوباره مسترد شد.
این وکیل شورای ولایتی غزنی می گوید، والی قبلی غزنی این موضوع را در کمیسیون های مشرانو جرگه، به صراحت اعتراف کرد که پروژه های مکاتب را به این دلیل لغو نموده که مکاتب پشتون ها به هزاره های جاغوری داده شده بود. او می گوید وقتی والی یک ولایت پرنفوس که در آن اقوام مختلف زندگی می نمایند، دارای چنین مفکوره ای باشد، چگونه برای آن ولایت کار صورت گیرد؟
شورای ولایتی غزنی با همکاری و تفاهم شوراهای انکشافی و ولسوالی ها، برای هفت ولسوالی و مرکز ولایت جمعا 50 پروژه بازسازی را پیشنهاد کرده بود که به تایید ریاست اقتصاد، ریاست انکشاف دهات و والی وقت (شیرخوستی) نیز رسیده بود. اما چند ماه بعد وقتی داکتر عثمانی به ولایت غزنی آمد، پروژه ها را لغو کرد. وکیلان شورای ولایتی و مردم غزنی انتظار دارند که این گونه موانع از سوی مقام ولایت خلق نگردد.
منبع: http://wasayhilaman.blogfa.com واسع هیله من غزنوی
توحش و بربریت تا کی؟ 30 سال جنگ ویرانی و نابودی مردم افغانستان
کوچی ها مسلح اند و شرارت می کنند
سایت بینوا از مظلومیت کوچیها داد میزند
برادر پشتون (ملا- طالب و کوچی) جنگ بس است!!!!!!!!
جنایات طالبان را در این آدرس ها بیبینید
http://www.rawa.org/h-kill.htm
http://www.faratarazmarzha.org/Bohar/Jenbesh_Moqawamat.htm
http://ruolla-bamiyanbehsud.blogspot.com/
1- بخش بیست و یکم – اسامه و ملاعمر
در خط آتش – پرویز مشرف
متن امریه ملا عمرکه به سفارت طالبان در پاکستان هدایت داده است تا از پول کمک عربستان سعودی به برادر جمعه نمنگانی مبلغ یک لک دالر داده شود.
هزاره بودن جرم نابخشودنی!
نامزدهای پارلمان 89 |
بدخشان کاپیسا |
جمعه خونین کابل
کوچیها به هزارهجات حمله میکردند که شتران شان را در کشتزارهای مردم هزاره بچرانند و لقمه نانی که با هزار زحمت در کشتزارها و مراتع وجود داشت را از چنگ آنان بربایند!
اما در غرب کابل دیگر چه دلیلی وجود دارد برای حمله؟
سایت های انترنتی برخی از مظلومیت هزارهها؛ از جنایات امیر عبد الرحمن تا طالبان و کوچیها علیه مردم مظلوم هزاره نوشتهاند، و سایتهای هم از مظلومیت، بیکسی و بیوسیله بودن کوچی نوشته اند؟
___________________
گزارش بی بی سی از حمله کوچی ها به مردم هزاره ساکن کابل
در اثر درگیری کوچی ها (عشایر) و ساکنان محلی در حومه غربی شهر کابل و همچنین تیراندازی پلیس، دست کم سیزده تن زخمی شده و یک نفر کشته شده است.
این درگیری بامداد امروز (جمعه، ?? اسد/مرداد) در دامنه کوهی در نزدیکی محله دارالامان زمانی آغاز شد که کشمکش میان کوچی ها و ساکنان محل بر سر تصاحب زمین های دامنه های کوههای غربی کابل به خشونت کشیده شد.
کشمکش میان دو طرف بر سر تصاحب این زمین ها هر چند از حدود چهل روز پیش آغاز شده بود، اما امروز به خشونت انجامید.
مردم محل می گویند که دولت زمین های دامنه های این کوه را به عنوان "گورستان عمومی" در اختیار آنان قرار داده است، اما کوچی ها می گویند که این زمین ها متعلق به آنها است و اکنون پس از مهاجرت سی ساله از پاکستان بازگشته و به ساخت و ساز خانه در آنجا آغاز کرده اند.
آن گونه که برخی از شاهدان عینی گفته اند، ظاهراً درگیری امروز در پی آغاز به کار مردم محل برای ساخت و ساز خانه در آن جا آغاز شد. زمین های مورد نظر غیرمزروعی است.
مردم محل کوچی ها را متهم به تیراندازی کرده اند و در مقابل کوچی ها مردم محل را متهم می کنند که خیمه ها/چادرهای کوچی ها را به آتش کشیده و به سوی آنها شلیک کرده اند.
به گفته شاهدان عینی، این درگیری کمتر از نیم ساعت طول کشید و منجر به زخمی شدن چهار تن از افراد محلی شده است.
در پی این درگیری کاروانهای نیروهای ارتش و پلیس به سوی محل درگیری به حرکت درآمدند. هرچند حضور سنگین آنها در محل، به درگیری میان دو طرف پایان داد، اما صدای گلوله باران پایان نیافت.
پلیس تلاش کرد گروهی از ساکنان محل را که در حاشیه محل درگیری جمع شده بودند، متفرق کند، ولی این تلاش پلیس خشم آنها را برانگیخت.
ساکنان محل نسبت به عملکرد پلیس و نیروهای امنیتی اعتراض داشتند و آنها پلیس را متهم به حمایت از کوچی ها کردند. ولی پلیس تلاش کرد با تیراندازی هوایی معترضان را متفرق کند، اما این تیراندازی دست کم یک کشته و چندین زخمی بجا گذاشت.
تیراندازی پلیس در حضور گروهی از خبرنگاران صورت گرفت، اما هیچ یک از ماموران و افسران پلیس و دیگر نیروهای دولتی حاضر به اظهار نظر در باره تیراندازی ماموران پلیس به سوی مردم نشدند.
صدای تیراندازی از چندین نقطه در نزدیک محل درگیری تا چند ساعت دیگر به گوش می رسید. شاهدان عینی می گویند که بیشتر این تیراندازی از سوی پلیس بوده است که تلاش می کرد، اوضاع را تحت کنترل درآورد.
در پی به میان آمدن این وضعیت، شماری از ساکنان محله های نزدیک به محل درگیری در دارالامان دست به کوچ زده اند و شماری دیگر از ساکنان محلات "دشت برچی" و حومه غربی شهر کابل در اعتراض به عملکرد پلیس به خیابان ها ریخته اند.
شاهدان عینی گفته اند که معترضان عکس های نامزدهای انتخاباتی را در خیابان ها پاره کرده اند و تلاش دارند به سوی قرارگاه حوزه سیزدهم امنیتی پلیس نزدیک شوند. پلیس ضد شورش هم در منطقه برای کنترل اوضاع حاضر شده است.
هنوز آمار دقیقی از تلفات این حادثه در دست نیست، اما مسئولان بیمارستانی در نزدیکی محل حادثه گفته اند که حد اقل سیزده زخمی به این بیمارستان منتقل شده اند. به گفته دکترهای این بیمارستان، وضعیت سه تن از زخمیان وخیم است.
ساکنان محلی اما شمار کشته شدگان و زخمیان را بیشتر از این می دانند.
کوچی ها نیز می گویند که یک تن از آنها کشته و دو تن دیگر شان مجروح شده اند.
دهها خودرو ارتش و پلیس در محل مستقر شده، ولی صدای تیراندازی هنوز ( ساعت پنج و سی عصر) هم به گوش می رسد. شماری از مردم در غرب کابل نسبت به ادامه این وضعیت در آن جا اظهار نگرانی کرده اند.
کشمکش میان ساکنان محلی و کوچی ها سابقه طولانی دارد و در چند سال اخیر درگیری های خشونت باری میان آنها در ولایت میدان وردک، بر سر استفاده از چراگاهها روی داده است. اما این نخستین بار است که حاشیه نشینان شهر کابل و کوچی ها بر سر تصاحب زمین باهم درگیر می شوند.
______________
جمهوری سکوت هم سکوت نکرد و سایت بینوا به دفاع از کوچی برخواست
تبلیغات وسیع رسانه های داخلی و خارجی علیه هزاره ها
سایت بینوا اخیرا در صفحه اول خود عکس نوشتهای را در محکومیت هزارههای مظلوم قرار داده که در آن آمده است: «حملات وحشیانه و ظالمانه هزارهها به کوچیهای مظلوم! بیکس! و بی اسلحه! را به شدت محکوم میکنیم».
این شعار عمق کینه و عداوت سایت بینوا و گردانندگان فاشیست آن را نسبت به هزارههای مظلوم در افغانستان نشان میدهد. بینوا اولاً تجاوز کوچیها بر شهروندان غرب کابل را بر خلاف مصالح ملی چهرهی قومی داده و به آتش نفاق ملی در کشور دامن میزند. شهروندان غرب کابل متشکل از اقوام مختلف است و به کار بردن نام قوم هزاره به جای شهروندان یا ساکنان محلی مغرضانه و خبیثانه است که برنامه های پشتوی بیبی سی، صدای آمریکا و رادیو آزادی نیز از آن استفاده کردهاند.
به نظر میرسد که فاشیستهای پشتون – نه قوم نجیب پشتون – ملت افغانستان را فقط پشتونها و وحدت ملی را تنها وحدت پشتونها میدانند و الا چنین گستاخانه بخشی از ملت ستمدیدهی افغانستان را مورد حمله قرار نمیدادند.
ثانیاً، لجن پراگنان سایت فاشیستی بینوا بیشرمانه جای ظالم و مظلوم را تغییر داده، کوچیهای ظالم، متجاوز و مسلح را مظلوم، بیکس و بیاسلحه خوانده و هزارههای مظلوم، بیکس و بیسلاح را که مظلومیت آنها برای تمام مردم افغانستان و جهان آشکار است؛ ظالم، متجاوز و وحشی نامیده است. داستان تجاوز کوچیها به هزاره در تاریخ افغانستان چنان ثبت شده است که فاشیستهای بینوا نمیتوانند جای متجاوز و ستمدیده را عوض کنند.
همین امسال مردم افغانستان و جهان شاهد تجاوز وحشیانهی کوچیها به جان و مال مردم مظلوم و محروم هزاره در بهسود ولایت میدان بودند. شهر کابل خود شاهد تجاوز کوچیهای قدیم و جدید می باشد. برهیچ محقق با وجدانی پوشیده نیست که شهر کابل در اصل یک شهر فارسی زبان و به طور عمده تاجیک نشین بود. دعوای امروز فاشیستهای پشتون زیر نام کوچیها برای تصاحب کوه و دشت کابل باستانی، دعوای کاملاً نا حق و ظالمانه است.
صرف نظر از نفرتی که فاشیستهای پشتون میان اقوام افغانستان ایجاد کردهاند، مردم افغانستان اعم از پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک و … تاکنون باهم سلوک برادرانه و دوستانه داشتهاند. مردم دعوا ندارند، این فاشیستهای هر قوم هستند که آنان را به جان یکدیگر میاندازند. فاشیستهای بینوا اگر ملی و اسلامی میاندیشیدند به جای اهانت به هزارهها و جنبهی قومی بخشیدن به تجاوز کوچیها و جانبداری از متجاوز، هر دو طرف را که شهروندان یک کشورند به برادری و صلح دعوت میکرد و از تحریک احساسات فاشیستی قومی خودداری میکرد.
سایت بینوا قبل از این نیز طرح عکس نوشتهی نفاق انگیز دیگری را تحت عنوان «افغانی رسنی د ایران سالاریزم سخه وژ غوری!» در صفحه اول خود قرار داده بود. در این طرح عکس داکتر رهین وزیر فرهنگ و اطلاعات و کریم خلیلی معاون رئیس جمهور بر روی پرچم جمهوری اسلامی ایران قرار داده شده است. در این طرح پرچم نیم سوخته افغانستان در زیر پرچم ایران قرار گرفته است تا رسانههای فارسی زبان افغانستان متهم به خیانت شوند.
فاشیستها در این طرح می خواهند بگویند که تمام فارسی زبانها، اعم از تاجیک، هزاره و ازبک از هر فرقه و مذهب و با هر گرایش سیاسی عمال ایران هستند و این تنها فاشیستهای پشتون هستند که افغانی اصیلاند. گو این که تاریخ افغانستان و وضعیت چند دههی اخیرنشان نمیدهد که فاشیستهای پشتون- تأکید می کنم نه قوم پشتون- عمال سرسپردهی انگلیس و امریکا و مزدوران منطقهای آنها چون پاکستان و عربستان هستند.
فاشیستهای پشتون و غربگرایان غیر پشتون در یک تبانی نا مقدس تلاش می کنند که میان افغانستان و ایران دیوار بی اعتمادی را چنان بالا ببرند که دو ملت هم زبان، هم کیش و دارای تاریخ و فرهنگ مشترک، بیگانه از هم و متخاصم جلوه کنند. فاشیستها و عمال غرب در حالی که از نفوذ فرهنگ و زبان فارسی ایرانی که همان زبان و فرهنگ فارسی افغانی نیز هست مردم را می ترسانند، فرهنگ و زبان بیگانهی غربی را بی باکانه در کشور ترویج نموده و به این کار افتخار هم می کنند. حتی دولت افغانستان به ریاست کرزی علی رغم ظاهر سازیها تلاش میکند که پیوند فرهنگی میان افغانستان و ایران را تضعیف نموده و از رشد آن جلوگیری کند. چنانچه تعلل کرزی در اجرایی ساختن پیشنهادها و مصوبات اجلاسهای سران سه کشور فارسی زبان و عدم انتشار بیانیهی چهارمین اجلاس سران که اخیراً در تهران برگزارشد به زبان های پشتو و انگلیسی از سوی دفتر ریاست جمهوری بیانگر هم فکری کرزی و اطرافیان او با فاشیستهای سایت بینوا می باشد.
غلام حیدر- پیام آفتاب
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ هویتگرایی (قسمت اول)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ انتخاب (قسمت دوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ عملیات انتحاری (قسمت سوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ افغانستان تغییر (قسمت چهارم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ سه راه حل (قسمت پنجم)
صلحطلبی، هدف غاییِ سیاست
طالبانِ قدرت، نشسته بر پوستین استبداد دینی
#نسل کشی هزاره ها - شیعیان در افغانستان!
داعش را امریکا ایجاد کرد
پیامد صلج امریکا و طالبان در قطر
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 48
کل بازدید :652151
پیش به سوی عدالت، صلح و امنیت در افغانستان
غزنی؛ ولایت والی ساز - تجربه تلخ [65]
جایگاه علی علیه السلام درهستی [17]
چه کسی به طالبان پول میدهد؟ [43]
دانلوود نرم افزار اسلامی [19]
چرا همدستی طالبان در روز قدس [20]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [4]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [3]
رد مطالب شبکه تقرثه انگیز اهلبیت توسط آیت الله محقق کابلی [21]
نقش علم و دانش در پیشرفت انسان [7]
آمریکا و سیاست دوگانه در افغانستان [6]
عید سعید غدیر بر مسلمین مبارکباد [5]
مسلمانان قربانی فتوای ملا و مفتی! [23]
60% مبتلا به مشکلات روانی و روحی! [5]
دشمنان صلح و امنیت در افغانستان [13]
[آرشیو(28)]
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
تابستان 1385
بهار 1385
پاییز 1388
بهار 1388
زمستان 1388
بهار 1389
تابستان 1389
تابستان 1388
تابستان 89
زمستان 88
بهار 89
پاییز 89
زمستان 89
بهار 90
تابستان 90
پاییز 90
زمستان 90
بهار 91
تابستان 91
پاییز 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
زمستان 93
پاییز 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
بهار 96
پاییز 96
زمستان 96
نوشته های پیشین وبلاگ
بدنبال آرامش
مجله مینه - پشتو
شورای جهانی هزاره
پایگاههای اطلاع رسانی مراجع تقلید
آیت الله محقق کابلی
زبان انگلیسی یاد بگیریم
علیجان زاهدی غزنوی
کودکان افغان عکس و تصویر
سلامت روان فرزندان
نسیم رهایی / ککرک غزنی / محمدی
آیت الله محقق کابلی
حزب وحدت
سایت شهید مزاری
سایت دانشگاه کاتب هزاره
سایت آیت الله محسنی
سایت ریاست جمهوری افغانستان
تاجیک مدیا
متن کامل قرآن کریم - دانلود
موسیقی افغانی برای وبلاگ
کشتار شیعیان در کراچی یا در هر کجای دیگر تاکی و تا چند!؟
مجمع علمی فرهنگی نور
سایت امام هادی- آیت اله محقق غزنوی
وبلاگ پشتو -جامعه روحانیت پشتونهای شیعه
سایت موسوی لاری - دانلوود کتاب
جمهوری سکوت
معلم عزیز رویش - مدیر لیسه معرفت غرب کابل
پیوندهای فرهنگی مذهبی
شریف حبیبی
از غزنی / واسع هیله من
آلبوم عکس و تصویر این وبلاگ
سایت جنبش ملی افغانستان
اندیشه مثبت
افغانستان پس از جنگ
تاجیک مدیا
سادات افغانستان
وبلاگ حقوقی صارم
لینکستان وبلاگهای افغانستانی
سایت گشایش
سایت غرجستان
سایت طلوع فجر
آموزش زبان انگلیسی
هفته نامه نىای غؤنه
غرجستان
تاجیک مدیا
قلم بیقرار
خبرنامه علودانی
هزاره پیوند
خبرهای تازه از علودانی
وطندار
کودکان وطن
خوات معاصر
خوات آنلاین
روزنه امید
برگ سبز - محمد رحمتی
ناهور - خوات
رو به فردا
درد دلهای یک باچه مهاجر
محمد شفق خواتی
استاد علیزاده مالستانی
مدرسه محمدیه غزنی
مردم مالستان
وحدت نیوز
نگاه فردا
سروش صبا
هم صنفی
در رثای بابه مزاری
مجله اخوت
هزاره پیوند
حزب وحدت
صادقی نیلی
هیله من غزنوی
علودانی
مشفق
بشیر احمدی
خوات آنلاین
قلم بیقرار
کودکان افغانستان
جامعه اسلامی علودانی
محمد صابری شملتو
جامعه نو شوکت علی محمدی
جمهوری سکوت
ابرار
دورتر از چشم اقیانوس
شریف سعیدی
نقش والدین در سلامن روان فرزندان
وحدت نیوز
مدرسه علمیه محمدیه
خوات معاصر
خوات آنلاین
حوات زیبا
خوات دانلود
رو به فردا