ما صلح می خواهیم نه جنگ
عامل عمده ناامنی هرات!
برگرفته شده از : برگ رخنامه " فریاد هرات " .
ورود بی حساب و کتاب و غیر قانونی پشتون های پاکستانی زیر نام مهاجر و یا بی جاشده گان به داخل افغانستان و به خصوص بخشی از آنها در هرات با حمایت حکومت قومی طالبانی کرزی، زنگ خطر جدی بود که بارها هشدار داده شد.
حتی رفت و آمدهای دو سال اخیر اشرف غنی احمدزی به حیث رییس کمیسیون انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغانستان، زمینه حضور شماری از غیر هراتی را در این شهر فراهم کرد تا در طرح های امروز مورد استفاده قرار گیرد. شاید تا چندی پیش از هر کسی که درباره امن ترین ولایت کشور سوال می گردید؛ نام ولایت هرات را به عنوان امن ترین ولایت کشور ذکر می کرد اما نقشه های غرب با همکاری عده ای از متعصبان و غیرهراتی ها این موضوع را عوض کرد.
در طول تاریخ زمامدان کشور ما متاسفانه وسیله ی بودند برای پیش برد اهداف دولتمردان آمریکا و انگلیس. بعد از جدا شدن پاکستان (1947) از بدنه هند؛ کشور بریتانیا مناسبات دیپلوماتیک خود را با دولت پاکستان تقویت نمود و تاکنون این روابط شان پابرجاست با یقین میتوان ادعا کرد که دولت پاکستان در بین کشورهای آسیایی با اعتمادترین دولت برای انگلیس و بعد برای آمریکاست و به همین دلیل آمریکا و انگلیس برای پیشبرد اهداف سیاسی خود در منطقه از پاکستان کار میگیرند و پاکستان از دولت مردان افغانستان.
برخی از آگاهان مسایل سیاسی معتقدند جابجای مهاجرین می تواند حربه ای از سوی پاکستان باشد، تا بتوانند با اعزام نفوس خود به غربی ترین منطقه افغانستان، نفوذ خود را در سراسر کشور ما از شرق تا غرب گسترش دهند و طرح پشتون کردن سراسر افغانستان را که از آرزوی دیرینه پاکستان برای الحاق افغانستان جز یکی از ایالاتش است، روزی تحقق یابد. به این اساس پاکستان با شعار وجوع مشترک قومی و دینی زمامداران افغانستان را همواره فریب داده و آنها را تابع مرام خود مینمایند تا جائیکه اخیرا" بنام بی جا شدگان گروه های تا دندان مسلح را در نقاط مختلف این کشور بخصوص در مناطق غیر پشتون افغانستان جایگزین کردند که 80 فیصد شان تبعه پاکستان هستند. نه تنها حاکمان فاشیست و یا خود فروخته ما جلو ورد این گروه ها را نگرفتند بلکه به آنها همکاری علنی نمودند و دل شان خوش است که از نژاد پیغمبر (پشتون) هستند. امروز از همین گروه ها در هرات با اخذ مبلغ ناچیز از دست های خارجی و یا داخلی چهره های مورد هدف را به راحتی ترور میکنندو در بسا موارد عوامل عمده جنگ، ناامنی، اغتشاش، دزدی، و اختطاف از همین گروه افراد سر میزند واینکه چه کسانی از این وضیعت استفاده میکنند برای مردم روشن است.
دغدغه ی بسیاری از صاحبنظران هراتی در چند سال اخیر این بود که انتقال اقوام پشتون و حتی عده ای از پاکستانیها به این منطقه باعث ناامنی و ایجاد تنش و درگیری در هرات خواهد بود که اکنون این اتفاق افتاده است.
اما متاسفانه دیگر در هرات شخص متنفذ و بزرگی نبود که بتواند از این دسیسه جلوگیری کند. حکومت با همکاری مولوی خدادا شخص متنفذی دینی متاثر از ایده های قومی گروه ها بی جاشدگان را در منطقه شیدایی هرات جابجا و مسکن گزین ساختند و به همین دلیل هم اکنون مشاهده می گردد که در این ولایت، رنگ ناامنی و بوی جنگ بیشتر به مشام می رسد.
در این میان همان عده ی محدودی که پیش از این نگران به هم خوردن تناسب قومی در ولایت هرات بودند، بر این باورند که کشور در شرایط سخت و حساسی به سر میبرد و باید از فعالیتهایی که منجر به نزاغ میشود جلوگیری به عمل آید تا دیگر مردم دچار آسیب نشوند و منافع ملی نیز حفظ شود. از همین جا لازم میدانم اعلام کنم که والی که در آینده به هرات تعیین میشود یک پشتون مصاب به مرض تعصب خواهد بود تا حکومت بوسیله او طرح فاشیزم پاکستان را در این منطقه حفظ و تعقیب کند. این حرف را از فریاد هرات به یاد داشته باشید.
پیش از این هرات جزو امن ترین مناطق افغانستان بود، ولی از روزی که به دستور اشرف غنی در سمت رییس روند انتقال قدرت، پاکستانی ها و پشتونهایی که به ظاهرا افغانستانی می باشند، شروع به مهاجرت به این ولایت نمودند و بعضا محلات هرات را با پولهای کلان خریداری نمودند، دیگر از آن بافت یکپارچه هرات خبری نیست و روز به روز احساس ناامنی و غربت در میان شهروندان اصیل این ولایت افزایش می یابد.
منبع: تاجیکان- تاجیک مدیا
جناب اشرف غنی بدنبال چیست؟
چرا افغانستان بی طرف و مظلوم را درگیر یک منازعه ناحق می کند؟
از کشوری که خود را سردمدار جهان اسلام می داند، بعید است که مردم بی دفاع یمن را مورد حملات هوایی و زمینی خود قرار دهد.
ادامه این بحث را به صاحبنظران سیاسی کشور واگذار می کنیم و شما مردم شریف که نظر می دهید.
احمد سعیدی تحلیلگر سیاسی:
حادثه یمن گام مهار نشدنی و بُلندی است که فروپاشی حکومت آل سعود را نیز به دنبال خواهد داشت.
سعودی و همپیمانان دیگرشان تا همینجا هزینه نابخردی و سبُکسری را بیش از تاب و توان خویش باید بپردازند.
آنها نیاز ندارند با ماجراجویی خارجی، فرقه ای نا عاقبت اندیشان به کام یک بُحران فلاکت بار تازه فرو روند.
داکتر عبدالله رییس امور اجرایی حکومت وحدت ملی:
کابل هرگز از ایتلاف نظامی به رهبری عربستان در جنگ جاری در یمن پشتیبانی نمیکند.
اگر حرمینِ شریفین یا قبله مسلمانان تهدید شود، افغانستان با تمامی قوت در کنار عربستان سعودی میایستد اما این به معنای حمایت از نبرد در یمن نیست. با توجه به اینکه افغانستان خود از جنگ و پیامدهای آن رنج می برد ما خواهان حل صلح آمیز این مساله هستیم.
محمد خان معاون اول ریاست اجرایی:
ما حکومت قانونی یمن را به رسمیت می شناسیم.
وی از کنفرانس اسلامی و سازمان ملل متحد خواست تا به این بحران خاتمه دهند.
داکتر اسپنتا مشاور امنیت ملی دولت حاکد کرزی:
ریچارد هالبروک، نماینده آمریکا برای افغانستان و پاکستان، در یک گفتگو با حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان گفت: «شهزادههای سعودی، حکومت قطر و… بزرگترین منبع تمویل طالبان بگونه مستقیم و از طریق آیاسآی میباشند. حتی بیشتر از عواید تریاک، اینها به طالبان پول میدهند.
هیچ دلیلی ندارد که ما افغانستان را به جانبداری از کسانی بکشانیم که حامی طالبان میباشند.
ما خوشبختانه یکی از نادرترین کشورهای مسلمان میباشیم که در آن تنشهای فرقه ای به مفهومی که در سایر کشورهای اسلامی، به شمول عربستان سعودی وجود دارد، تبارز نکرده است. کشاندن پای افغانستان به تنشهای یمن که به نحوی فرقه ای توجیه میشود، برای کشور ما نیز مایه تهدید است.
عبدالطیف پدرام مسوول اپوزیسیون حکومت وحدت ملی:
موضوع گیری اخیر سران حکومت را اشتباه تاریخی است. حمله به یمن و حمایت دولت افغانستان این حملات موجه نیست.
انتقاد از آل سعود و مسوولان دولت سعودی، بی احترامی به حرمین شریفین نیست.
دولت سعودی و دولت های مرتجع عرب، با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه در ایتلاف تحت رهبری سعودی بر یمن حمله کردند. یمن به سعودی حمله نکرده است. یمن هم یک کشور اسلامی است.
موضعگیری دولت خیانت ملی افغانستان در دفاع از سیاست آمریکا، انگلیس و فرانسه و سعودی در تجاوز به خاک یمن یک اشتباه بزرگ سیاسی و تاریخی است.
به جای حمایت از تجاوز سعودی بر یمن در فکر آزاد سازی برادران هزاره ما از دست گروگان گیرها باشید.
به حد کافی اختلاف قومی و بی اعتمادی ملی وجود دارد با تصمیم ناسنجیده باعث جنگ مذهبی در افغانستان نشوید و متوجه عواقب اعمال تان باشید. همینجا است من می گویم این رژیم استقلال عمل ندارد و نامشروع است.
منافع افغانستان را نباید فدای منافع آمریکای تجاوز کار و سلطه گر بسازیم.
ناهید فرید نماینده مردم هرات در مجلس:
عربستان در جنگ با یمن، مهاجم است.
احترام به خانه خدا و حرمین شریفین بجا است اما در این نبرد، عربستان مورد تعرض قرار نگرفته است و کسی به قبله مسلمانان حمله نکرده است. عربستان در این جنگ خود نقش مهاجم را ایفا می کند.
در سیاست خارجی خود، لازم نیست در مورد قضیه ای مثل یمن به دنبال بیرون شدن از حالت انفعال باشیم. حمله عربستان بر یمن نمونه ای از یک جنگ فرقه ای در منطقه است. هر نوع تصمیم شتابزده به حمایت از یک جانب، روی اوضاع کلی کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت. برای کشوری مثل افغانستان که از بی ثباتی داخلی سخت رنج می برد و همسایگی همیشگی با یکی از طرفین قضیه دارد که هم وجوه اشتراک هویتی و فرهنگی و هم در آن بیش از دو میلیون مهاجر دارد، غیر فعال بودن بهتر از فعالیتی است که منافع شهروندان افغانستان را ضربه بزند.
محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی:
پشتیبانی ارگ از عربستان سعودی در پیوند به اوضاع یمن، مخالف توافقی است که در شورای امنیت ملی شده بود.
حمله های عربستان بر یمن قانون شکنی جهانی است و ما خواهان متوقف شدن بی درنگ این حمله ها هستیم.
محمدحسن جعفری دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان:
حمله عربستان به کشور یمن دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل و غیرمتعهد است.
عربستان با دخالت در سوریه، عراق و گسیل نیروهای نظامی در بحرین، منطقه را به آشوب کشاند و با دخالت های بی حد و حصر عربستان در پاکستان و افغانستان توسط گروه های وهابی، سلفی و تکفیری مزدور مانند طالبان، القاعده و داعش زمینه سازی کلانی برای ایجاد اسلام هراسی و مسلمان هراسی انجام داد.
عربستان سعودی همواره حامی گروه های تروریستی بوده است و خاندان آل سعود و حکومت قبیله ای این کشور نقش تعیین کننده ای در ایجاد القاعده، داعش و طالبان داشته است.
عربستان سعودی به جای حمله به کشور یمن و اعزام نیروهای نظامی به بحرین، شکم افراد بادیه نشین کشور خویش را سیر کند که در فقر و گرسنگی به سر می برند.
دستاورد حکومت مستند و دیکتاتور عربستان طی چند روز گذشته، ویرانی، تخریب، به خاک و خون کشاندن مردم یمن و قتل عام مردم بی دفاع و غیرنظامی این کشور بوده است.
امرالله صالح، رییس سابق امنیت ملی:
منافع ملی افغانستان حکم می کند که ما داخل هیچ نوع نزاع فرقه ای در منطقه و فراتر از آن نشویم.
کشور عربستان سعودی در معرض هیچ نوع خطر تهاجم خارجی قرار ندارد، هیچ قدرت منطقه ای و جهانی در پی نقض حاکمیت ملی و تمامیت خاک کشور سعودی نیست و اماکن مقدس مسلمان ها یعنی حرمین شریفین مورد هیچ نوع تهدید قرار ندارد که ما به دفاع آن بشتابیم.
کشور سعودی بخاطر حفظ جایگاه منطقه ای خویش درگیر حمایت از جنگ های فرقه ای در شرق میانه است.
سید محمد جمال فکوری بهشتی نماینده مجلس:
بر اساس حقوق بین الملل که تمام کشورهای جهان آن را پذیرفته اند مداخله کشورها در امور یکدیگر ممنوع است و تعرض به یک کشور و حقوق آن مداخله آشکار محسوب می شود که باید مورد پیگرد سازمان ملل متحد قرار بگیرد.
تعرض عربستان به یمن هم مداخله آشکار در امور این کشور است که سازمان ملل باید آن را مورد پیگرد قرار دهد.
ملت یمن باید خودشان در مورد سرنوشت خود با در نظرگرفتن مصالح تمام مردم این کشور تصمیم بگیرند.
کد (4)
منبع: http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=92427
رییس جمهور اشرف غنی در بیانیه ای حمایت خود را حملات عربستان بر مردم بی دفاع یمن اعلام کرده است. وی این حمایت را در دفاع از حرمین شریفین گفته است. با این بیانیه بسیاری از نیروهای دولتی و غیر دولتی صدای اعتراض خود را به رییس جمهور بلند کرده اند که چرا اشرف غنی با وجود هزاران مشکلی که در کشور خود داریم وارد مشکلات داخلی کشوری دیگر می شود. آنهم حامی کشوری شده است که خود دشمن کشور ما بوده و تمویل کننده القاعده، طالبان و داعش است.
فرهاد صدیقی عضو مجلس نمایندگان در برنامه «آغاز روز» گفت: در این اواخر عربستان سعودی حملات خود را بر یمنی ها شروع کرده اند. یمنی ها مسلمان هستند. عربستان صعودی می خواهد پای تمام کشورهای مسلمان را در این جنگ بکشاند. بدبختانه ما در آن حد نیستیم که از یمن دفاع یا از عربستان صعودی دفاع کنیم. چرا که بیش از سه دهه است که در افغانستان جنگ های بی شماری بوده و مردم در این شعله های جنگ سوخته اند. تمویل کننده همه این جنگ ها عربستان است که با گروههای مختلف القاعده، طالب و داعش و ... این جنگ ها را به راه می اندازد. در این میان رییس جمهور کشور ما حمایت خود را از عربستان اعلام کرده که اصلاً به نفع کشور ما نیست. این باعث می شود که روز به روز در داخل افغانستان جنگ های مذهبی و دشمنی های مذهبی افزایش پیدا می کند.
وی بیانیه اشرف غنی را فقط از جانب خود وی دانسته و افزود: برای دادن این بیانیه هیچ گونه مشورتی صورت نگرفته است. نه با وزیران مشورتی صورت گرفته و نه با نمایندگان مجلس و نه با شورای امنیت که این گونه بیانیه ها باید از فیلتر آن بگذرد.
صدیفی با انتقاد از حمایت رییس جمهور از عربستان در جنگ یمن گفت: رهبران حکومت وحدت ملی باید هرچه سریعتر برای ولایت ها تصمیم بگیرند. امروز در تمام ولایت های افغانستان نا امنی وجود دارد. مردم خود را در امنیت نمی بینند. قوای مسلح ما هر روز در جنگ هستند و هر روز شهید می دهند. پیشنهاد من به حکومت وحدت ملی این است که از تیم های خود صرف نظر کنند تا این وطن از بدبختی نجات پیدا کنند. به جای اینکه به حمایت های جنگ های داخلی دیگر کشور ها بپردازند به اوضاع داخلی کشور خود رسیدگی کنند.
این نماینده مجلس رییس جمهور را در خیالی خام برای صلح می بیند و می گوید: در سفری که رییس جمهور به عربستان سعودی داشت، عربستان به اشرف غنی وعده داده که بر پاکستان فشار می آورد که طالبان را به میز مذاکره بکشاند اما شما باید از جنگ ما حمایت کنید. واضح است که این کار عملی نمی شود چرا که صلح و مذاکره با پاکستان صادقانه نیست و پاکستان به وعده های خود عمل نمی کند. اگر ما در این قضیه بی طرف باشیم برای ما خیلی بهتر است.
وی حمایت اشرف غنی از عربستان را آغاز اختلافات در داخل می داند و می افزاید: جنگ در یمن میان شیعه و سنی است و مشارکت ما در جنگ یمن در داخل کشور خودمان باعث ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی می شود. عربستان سعودی خانه های هم مرز با یمن را نقطه گذاری کرده تا از بین ببرد. حدود صد مکتب در یمن تا به حال بسته شده است. با این حمایت اشرف غنی از عربستان، در این کارها شریک شده و برای خود از همسایه ها دشمن می تراشد و دوستان را نیز از دست می دهد.
کد (30)
منبع: http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=92445
ما نباید برای منازعه داخلی در هر کشور اقدام به لشکر کشی کنیم. خوب بود اشرف غنی در سیاست خارجی خط مشی کرزی را در پیش می گرفت و برای مردم ما دردسر ایجاد نمی کرد.
اشرف غنی حمایت خود را در اعلامیه ای از عربستان در جنگ یمن کرده است. اشرف غنی چرا این کار را کرده است و برای خود به دنبال دردسر است؟ در حالیکه در کشور ما آشوب است و نمی تواند کاری برای رفع این آشوب ها کند. سی و یک نفر از هموطنان ربوده شده اند و تا به حال از آنها خبری نیست. اشرف غنی برای حمایت چه می خواهد بکند؟ در حالی که مردم در کشور از گرسنگی تلف می شوند، هزینه تامین سربازان را نداریم، از سوی گروه های شورشی، مورد تهدید هستیم در این شرایط اعلام حمایت می کنیم، آنهم حمایت از کشوری که خود به یمن تهاجم کرده است که چه بشود؟
شاه حسین مرتضوی روزنامه نگار در برنامه «آماج» گفت: اشرف غنی در این اواخر در سیاست خارجی خود گفته است که ما از حالت انفعال خارج می شویم و نقش فعالتری به خود می گیریم. در مراسم تحلیف هم از پنج حلقه سیاست خارجی خود یاد کرد اما برداشت ما این است که این موضع گیری حکومت افغانستان درحمایت از عربستان در تضاد با سیاست خارجی اشرف غنی در حلقه اول است. همانطور که می دانیم اشرف غنی دیدار خود را با ایران به خاطر فشار های عربستان لغو کرد. این باعث شد که خشمی در ایران پدید آید.
وی ادامه داد: درست است که ایران در طی این سیزده سال سیاست خوبی نسبت به کشور ما نداشته اما بیش از یک میلیون مهاجر در ایران زندگی می کند و ما باید روابط خود را همانطور که با عربستان حفظ می کنیم با ایران نیز حفظ کنیم. این موضع گیری اشرف غنی باعث می شود که ما قربانی جنگ نیابتی ایران و عربستان درکشور خود شویم.
مرتضوی، در ارتباط با اعلامیه ای که رییس جمهور داده و در آن اشاره به رابطه دیرینه با عربستان و حمایت این کشور از افغانستان کرده است گفت: اعلامیه ای که اشرف غنی داده، مملو از تناقض است. ما رابطه دیرینه با عربستان نداریم. عربستان یکی از تمویل کنندگان طالبان بوده است. یکی از کشورهایی بود که طالبان را به رسمیت شناخت. ما قربانی سیاست های عربستان در سالهای اخیر بوده ایم. سیاست زمین سوخته توسط طالبان، سیاست عربستان بوده است. با حمایت عربستان از طالبان در کشور ما بتهای بامیان از بین رفت. کشوری است که نظامش متحجرگونه به پیش می رود، نمی تواند برای ما الگوی خوبی باشد.
این روزنامه نگار صدور اعلامیه توسط رییس جمهور را غیر قانونی خوانده و اظهار کرد: اشرف غنی با اعلامیه خود وزارت خارجه افغانستان را دور زده است. محل تصمیم گیری در مورد مسایل سیاست خارجی باید وزارت خارجه افغانستان باشد. صدور اعلامیه ربطی به رهبران جهادی ندارد و شورای علما هم این صلاحیت را ندارند. این کار فقط باید از وزارت خارجه صورت بگیرد.
وی، حمایت اشرف غنی از عربستان را مانعی برای رسیدن به صلح در کشور دانسته و عنوان کرد: با این سیاستی که ما در پیش گرفته ایم نه تنها به صلح در افغانستان کمک نکرده ایم بلکه افغانستان را درگیر یک منازعه کرده و دردسر ایجاد کرده ایم. جنگ یمن به وضوح جنگ ایران و عربستان است. با حمایت ما از یکی از این دو کشور پس لرزه های آن را در کشور خواهیم دید.
مرتضوی، دلایل احتمالی حمایت رییس جمهور از عربستان در جنگ یمن را اینگونه بیان کرد: متاسفانه از دلایلی که باعث شده اشرف غنی در حمایت از عربستان بایستد، یکی این است که کشور عربستان در کمپاین انتخاباتی حمایت فوق العاده ای از اشرف غنی کرده بود. عربستان از پیروزی داکتر عبدلله نگران بود و احساس می کرد با پیروزی عبدلله ایران نفوذ بیشتری در افغانستان داشته باشد. موضوع دیگرمی تواند دلایل مالی باشد. احتمالا اشرف غنی می خواهد حمایت مالی کشور های عربی را جلب کند.
وی، در پایان گفت: ما نباید برای منازعه داخلی در هر کشور اقدام به لشکر کشی کنیم. خوب بود اشرف غنی در سیاست خارجی خط مشی کرزی را در پیش می گرفت و برای خود دردسر ایجاد نمی کرد.
کد (30)
منبع : http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=92490
جناب اشرف غنی بدنبال چیست؟
چرا افغانستان بی طرف و مظلوم را درگیر یک منازعه ناحق می کند؟
از کشوری که خود را سردمدار جهان اسلام می داند، بعید است که مردم بی دفاع یمن را مورد حملات هوایی و زمینی خود قرار دهد.
ادامه این بحث را به صاحبنظران سیاسی کشور واگذار می کنیم و شما مردم شریف که نظر می دهید.
احمد سعیدی تحلیلگر سیاسی:
حادثه یمن گام مهار نشدنی و بُلندی است که فروپاشی حکومت آل سعود را نیز به دنبال خواهد داشت.
سعودی و همپیمانان دیگرشان تا همینجا هزینه نابخردی و سبُکسری را بیش از تاب و توان خویش باید بپردازند.
آنها نیاز ندارند با ماجراجویی خارجی، فرقه ای نا عاقبت اندیشان به کام یک بُحران فلاکت بار تازه فرو روند.
داکتر عبدالله رییس امور اجرایی حکومت وحدت ملی:
کابل هرگز از ایتلاف نظامی به رهبری عربستان در جنگ جاری در یمن پشتیبانی نمیکند.
اگر حرمینِ شریفین یا قبله مسلمانان تهدید شود، افغانستان با تمامی قوت در کنار عربستان سعودی میایستد اما این به معنای حمایت از نبرد در یمن نیست. با توجه به اینکه افغانستان خود از جنگ و پیامدهای آن رنج می برد ما خواهان حل صلح آمیز این مساله هستیم.
محمد خان معاون اول ریاست اجرایی:
ما حکومت قانونی یمن را به رسمیت می شناسیم.
وی از کنفرانس اسلامی و سازمان ملل متحد خواست تا به این بحران خاتمه دهند.
داکتر اسپنتا مشاور امنیت ملی دولت حاکد کرزی:
ریچارد هالبروک، نماینده آمریکا برای افغانستان و پاکستان، در یک گفتگو با حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان گفت: «شهزادههای سعودی، حکومت قطر و… بزرگترین منبع تمویل طالبان بگونه مستقیم و از طریق آیاسآی میباشند. حتی بیشتر از عواید تریاک، اینها به طالبان پول میدهند.
هیچ دلیلی ندارد که ما افغانستان را به جانبداری از کسانی بکشانیم که حامی طالبان میباشند.
ما خوشبختانه یکی از نادرترین کشورهای مسلمان میباشیم که در آن تنشهای فرقه ای به مفهومی که در سایر کشورهای اسلامی، به شمول عربستان سعودی وجود دارد، تبارز نکرده است. کشاندن پای افغانستان به تنشهای یمن که به نحوی فرقه ای توجیه میشود، برای کشور ما نیز مایه تهدید است.
عبدالطیف پدرام مسوول اپوزیسیون حکومت وحدت ملی:
موضوع گیری اخیر سران حکومت را اشتباه تاریخی است. حمله به یمن و حمایت دولت افغانستان این حملات موجه نیست.
انتقاد از آل سعود و مسوولان دولت سعودی، بی احترامی به حرمین شریفین نیست.
دولت سعودی و دولت های مرتجع عرب، با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه در ایتلاف تحت رهبری سعودی بر یمن حمله کردند. یمن به سعودی حمله نکرده است. یمن هم یک کشور اسلامی است.
موضعگیری دولت خیانت ملی افغانستان در دفاع از سیاست آمریکا، انگلیس و فرانسه و سعودی در تجاوز به خاک یمن یک اشتباه بزرگ سیاسی و تاریخی است.
به جای حمایت از تجاوز سعودی بر یمن در فکر آزاد سازی برادران هزاره ما از دست گروگان گیرها باشید.
به حد کافی اختلاف قومی و بی اعتمادی ملی وجود دارد با تصمیم ناسنجیده باعث جنگ مذهبی در افغانستان نشوید و متوجه عواقب اعمال تان باشید. همینجا است من می گویم این رژیم استقلال عمل ندارد و نامشروع است.
منافع افغانستان را نباید فدای منافع آمریکای تجاوز کار و سلطه گر بسازیم.
ناهید فرید نماینده مردم هرات در مجلس:
عربستان در جنگ با یمن، مهاجم است.
احترام به خانه خدا و حرمین شریفین بجا است اما در این نبرد، عربستان مورد تعرض قرار نگرفته است و کسی به قبله مسلمانان حمله نکرده است. عربستان در این جنگ خود نقش مهاجم را ایفا می کند.
در سیاست خارجی خود، لازم نیست در مورد قضیه ای مثل یمن به دنبال بیرون شدن از حالت انفعال باشیم. حمله عربستان بر یمن نمونه ای از یک جنگ فرقه ای در منطقه است. هر نوع تصمیم شتابزده به حمایت از یک جانب، روی اوضاع کلی کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت. برای کشوری مثل افغانستان که از بی ثباتی داخلی سخت رنج می برد و همسایگی همیشگی با یکی از طرفین قضیه دارد که هم وجوه اشتراک هویتی و فرهنگی و هم در آن بیش از دو میلیون مهاجر دارد، غیر فعال بودن بهتر از فعالیتی است که منافع شهروندان افغانستان را ضربه بزند.
محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی:
پشتیبانی ارگ از عربستان سعودی در پیوند به اوضاع یمن، مخالف توافقی است که در شورای امنیت ملی شده بود.
حمله های عربستان بر یمن قانون شکنی جهانی است و ما خواهان متوقف شدن بی درنگ این حمله ها هستیم.
محمدحسن جعفری دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان:
حمله عربستان به کشور یمن دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل و غیرمتعهد است.
عربستان با دخالت در سوریه، عراق و گسیل نیروهای نظامی در بحرین، منطقه را به آشوب کشاند و با دخالت های بی حد و حصر عربستان در پاکستان و افغانستان توسط گروه های وهابی، سلفی و تکفیری مزدور مانند طالبان، القاعده و داعش زمینه سازی کلانی برای ایجاد اسلام هراسی و مسلمان هراسی انجام داد.
عربستان سعودی همواره حامی گروه های تروریستی بوده است و خاندان آل سعود و حکومت قبیله ای این کشور نقش تعیین کننده ای در ایجاد القاعده، داعش و طالبان داشته است.
عربستان سعودی به جای حمله به کشور یمن و اعزام نیروهای نظامی به بحرین، شکم افراد بادیه نشین کشور خویش را سیر کند که در فقر و گرسنگی به سر می برند.
دستاورد حکومت مستند و دیکتاتور عربستان طی چند روز گذشته، ویرانی، تخریب، به خاک و خون کشاندن مردم یمن و قتل عام مردم بی دفاع و غیرنظامی این کشور بوده است.
امرالله صالح، رییس سابق امنیت ملی:
منافع ملی افغانستان حکم می کند که ما داخل هیچ نوع نزاع فرقه ای در منطقه و فراتر از آن نشویم.
کشور عربستان سعودی در معرض هیچ نوع خطر تهاجم خارجی قرار ندارد، هیچ قدرت منطقه ای و جهانی در پی نقض حاکمیت ملی و تمامیت خاک کشور سعودی نیست و اماکن مقدس مسلمان ها یعنی حرمین شریفین مورد هیچ نوع تهدید قرار ندارد که ما به دفاع آن بشتابیم.
کشور سعودی بخاطر حفظ جایگاه منطقه ای خویش درگیر حمایت از جنگ های فرقه ای در شرق میانه است.
سید محمد جمال فکوری بهشتی نماینده مجلس:
بر اساس حقوق بین الملل که تمام کشورهای جهان آن را پذیرفته اند مداخله کشورها در امور یکدیگر ممنوع است و تعرض به یک کشور و حقوق آن مداخله آشکار محسوب می شود که باید مورد پیگرد سازمان ملل متحد قرار بگیرد.
تعرض عربستان به یمن هم مداخله آشکار در امور این کشور است که سازمان ملل باید آن را مورد پیگرد قرار دهد.
ملت یمن باید خودشان در مورد سرنوشت خود با در نظرگرفتن مصالح تمام مردم این کشور تصمیم بگیرند.
کد (4)
منبع: http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=92427
افغانستان را گلستان کنیم هموطن!
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ هویتگرایی (قسمت اول)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ انتخاب (قسمت دوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ عملیات انتحاری (قسمت سوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ افغانستان تغییر (قسمت چهارم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ سه راه حل (قسمت پنجم)
صلحطلبی، هدف غاییِ سیاست
طالبانِ قدرت، نشسته بر پوستین استبداد دینی
#نسل کشی هزاره ها - شیعیان در افغانستان!
داعش را امریکا ایجاد کرد
پیامد صلج امریکا و طالبان در قطر
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 20
کل بازدید :654653
پیش به سوی عدالت، صلح و امنیت در افغانستان
غزنی؛ ولایت والی ساز - تجربه تلخ [65]
جایگاه علی علیه السلام درهستی [17]
چه کسی به طالبان پول میدهد؟ [43]
دانلوود نرم افزار اسلامی [19]
چرا همدستی طالبان در روز قدس [20]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [4]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [3]
رد مطالب شبکه تقرثه انگیز اهلبیت توسط آیت الله محقق کابلی [21]
نقش علم و دانش در پیشرفت انسان [7]
آمریکا و سیاست دوگانه در افغانستان [6]
عید سعید غدیر بر مسلمین مبارکباد [5]
مسلمانان قربانی فتوای ملا و مفتی! [23]
60% مبتلا به مشکلات روانی و روحی! [5]
دشمنان صلح و امنیت در افغانستان [13]
[آرشیو(28)]
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
تابستان 1385
بهار 1385
پاییز 1388
بهار 1388
زمستان 1388
بهار 1389
تابستان 1389
تابستان 1388
تابستان 89
زمستان 88
بهار 89
پاییز 89
زمستان 89
بهار 90
تابستان 90
پاییز 90
زمستان 90
بهار 91
تابستان 91
پاییز 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
زمستان 93
پاییز 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
بهار 96
پاییز 96
زمستان 96
نوشته های پیشین وبلاگ
بدنبال آرامش
مجله مینه - پشتو
شورای جهانی هزاره
پایگاههای اطلاع رسانی مراجع تقلید
آیت الله محقق کابلی
زبان انگلیسی یاد بگیریم
علیجان زاهدی غزنوی
کودکان افغان عکس و تصویر
سلامت روان فرزندان
نسیم رهایی / ککرک غزنی / محمدی
آیت الله محقق کابلی
حزب وحدت
سایت شهید مزاری
سایت دانشگاه کاتب هزاره
سایت آیت الله محسنی
سایت ریاست جمهوری افغانستان
تاجیک مدیا
متن کامل قرآن کریم - دانلود
موسیقی افغانی برای وبلاگ
کشتار شیعیان در کراچی یا در هر کجای دیگر تاکی و تا چند!؟
مجمع علمی فرهنگی نور
سایت امام هادی- آیت اله محقق غزنوی
وبلاگ پشتو -جامعه روحانیت پشتونهای شیعه
سایت موسوی لاری - دانلوود کتاب
جمهوری سکوت
معلم عزیز رویش - مدیر لیسه معرفت غرب کابل
پیوندهای فرهنگی مذهبی
شریف حبیبی
از غزنی / واسع هیله من
آلبوم عکس و تصویر این وبلاگ
سایت جنبش ملی افغانستان
اندیشه مثبت
افغانستان پس از جنگ
تاجیک مدیا
سادات افغانستان
وبلاگ حقوقی صارم
لینکستان وبلاگهای افغانستانی
سایت گشایش
سایت غرجستان
سایت طلوع فجر
آموزش زبان انگلیسی
هفته نامه نىای غؤنه
غرجستان
تاجیک مدیا
قلم بیقرار
خبرنامه علودانی
هزاره پیوند
خبرهای تازه از علودانی
وطندار
کودکان وطن
خوات معاصر
خوات آنلاین
روزنه امید
برگ سبز - محمد رحمتی
ناهور - خوات
رو به فردا
درد دلهای یک باچه مهاجر
محمد شفق خواتی
استاد علیزاده مالستانی
مدرسه محمدیه غزنی
مردم مالستان
وحدت نیوز
نگاه فردا
سروش صبا
هم صنفی
در رثای بابه مزاری
مجله اخوت
هزاره پیوند
حزب وحدت
صادقی نیلی
هیله من غزنوی
علودانی
مشفق
بشیر احمدی
خوات آنلاین
قلم بیقرار
کودکان افغانستان
جامعه اسلامی علودانی
محمد صابری شملتو
جامعه نو شوکت علی محمدی
جمهوری سکوت
ابرار
دورتر از چشم اقیانوس
شریف سعیدی
نقش والدین در سلامن روان فرزندان
وحدت نیوز
مدرسه علمیه محمدیه
خوات معاصر
خوات آنلاین
حوات زیبا
خوات دانلود
رو به فردا